Kalesija 23°

Kalesijka Emka Rabold Požegić izabrana za potpredsjednicu NVO Trag

“Želim da vas obavijestim da će projekat Banka koštane srži BH od sada biti realizovan preko NVO TRAG. Cilj ove reorganizacije je da se intenziviraju akcije na realizaciji projekta uz novi kvalitet u organizacijskom i kadrovskom smislu. Novi tim je sastavljen od mladih edukovanih kadrova koji imaju veliko iskustvo u radu u nevladinom sektoru u zemlji i inostranstvu.

Ovim putem pozivamo predstavnike nevladinog sektora iz BH i regiona da nam se priključe i da zajednički što prije stignemo do cilja. Naši uslovi su da imaju kapacitet i kadrove za rad na ovakvim projektima , a osnovni uslov je da su spremni na transparentan i pošten rad u skladu sa zakonom. Pozivamo i institucije sistema, privrednike, kulturne i javne radnike, da daju svoj puni doprinos realizaciji projekta .

Osim akcija , koje ćemo mi organizovati na mjesečnom nivou u cijeloj BH, svi zainteresovani mogu svoje donacije uplatiti direktno na račun Banke koštane srži u SKB Mostar.Potrebno je da nam se obrate , mi ćemo im dati instrukcije za uplatu na račun SKB Mostar i memorisati ih u našoj bazi podataka kao prijatelje projekta i uručiti im zahvalnice. Brojna udruženja naših građana širom Europe žele da organizuju akcije za formiranje Banke koštane srži BH i dio našeg tima će raditi na saradnji sa njima. Projekat Banka koštane srži je intelektualno vlasništvo gđe. Amele Sućeska i kao projekat sa predviđenim ciljevima i aktivnostima se realizuje samo preko NVO TRAG. Ali, akcije za Banku koštane srži može organizovati svako udruženje, neformalne grupe građana, institucije sistema, kompanije.

Mi to podržavamo i spremni smo dati svu potrbnu pomoć u organizacijiskom i kadrovskom smislu. Primjer za to je akcija Foruma žena HDZ-a i Foruma mladih HDZ-a koji su organizovali akcije za Banku koštane srži u Mostaru , veoma uspješno. Divno bi bilo kada bi ovakvih primjera bilo više. Ono što je pravac i cilj djelovanaja NVO TRAG je prikupljanje sredstava za uspostavljanje i funkcionisanje Banke koštane srži BH, edukacija stanovništva , edukacija potrebnih kadrova i sve one potrebe na koje nam ukaže Stručni tim Banke koštane srži. U biti , mi želimo da budemo na usluzi stručnom timu Banke koštane srži .

U svim zemljama u svijetu,misija nevladinog sektora koji prati rad Banke koštane srži je omogučavanje normalnog funkcionisanja Banke koštane srži u sveri statutom predviđenih odredbi i u skladu sa važečim zakonskim propisima uz uslov transparentnosti, na kojem mi insistiramo.

Želim da se zahvalim svim stalnim prijateljima Banke koštane srži što su podržali ovu reorganizaciju i shvatili njenu potrebu i značaj, i podržali NVO TRAG sa novim timom ,kao nosioca projekta Banka koštane srži BH MI ISTINSKI ŽELIMO DA OSTAVIMO TRAG”

Direktor projekta

Predsjednik NVO TRAG

Amela Sućeska

Koordinator projekta

Podpredsjednik NVO TRAG

Emka   Rabold Požegić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Održana manifestacija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića i …

Završeno čišćenje rijeke u Kalesiji Gornjoj i izgradnja puta prema …

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom od …

“U životu sam pjevao i plakao”: Sejad Ćivić otpjevao ok …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

CLOSE
CLOSE