Kalesija 19°

OO GDS Kalesija: Saopćenje za javnost

“Poštovani sugrađani dana 02.10.2017 godine svjedoci smo organizovanja nelegalne vandredne sjednice općinskog vijeća Kalesija,mimo svih propisanim uslovima o radu općinskog vijeća Kalesija o sazivanju vandredne sjednice.

Kolika je opravdanost vandredne sjednice govori i sam predloženi dnevni red ,o tome prosudite sami „IZBOR PRESJEDAVAJUĆEG“.

Radi pojašnjenja za ne obavještene građane na samoj sjednici izneseno je niz neistina da bi se sačuvao lični interes i prodaja uticaja sudionika same sjednice o čemu će biti upoznato tužilaštvo i nadležni MUP.

Na samoj „nelegalnoj sjednici“ su sekretar općinskog vijeća Kalesija,zatim Galib Softić te Mensur Hukić počinili prekršaj svih propisa koji su sami i iščitali.

O čemu se radi ;

  • Poslovnikom o radu općinskog vijeća je propisano da vandrednu sjednicu saziva presjedavajući općinskog vijeća ili zamjenik presjedavajućeg na zahtjev jedne trećine vijećnika u roku od 20 dana.
  • U slučaju da u roku od 20 dana presjedavajući ili zamjenik presjedavajućeg  odbije sazvati  sjednicu općinskog vijeća na zahtjev jedne trećine vijećnika koji su se obratili svojim potpisima u zahtjevu onda u tom slučaju sjednicu saziva najstariji vijećnik u općinskom vijeću ili ovlašteni predstavnih potpisanih vijećnika.
  • Pošto nije prošlo poslovnikom propisanih 20 dana smatramo da je došlo do grubog kršenja propisa i jedne vrste „PUČA“ u općinskom vijeću Kalesija i nametanja samovolje od strane pojedinaca i tako ne žele da sprovedu volju građana i samih odluka koje su isti izglasali već ranije kao i samog predstavnika kojeg su sami izabrali „ ZAMJENIKA PRESJEDAVAJUĆEG“ u općinskom vijeću.

O svemu tome svoj sud o ispravnosti odluka i načinu održavanja vandredne sjednice trebaju dati  na izjašnjavanje Ministarstva pravde Kantona i Federacije Bosne i Hercegovine.

Na kraju svega ovoga ostavljamo da svoj sud o svemu daju što je i naj bitnije javnost,građani općine Kalesije u što nesumnjamo , a  teret diktatorskog odnosa će nositi oni koji su organizirali nelegalnu vandredni sjednicu „PUČ“ i tako degradirali sve pravne normative .

P.S.

STIDI SE KO OBRAZA IMA !!!”

Kalesija 3.10.2017.god                                                                           U potpisu:OO GDS Kalesija

                                                                                    

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Održana manifestacija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića i …

Završeno čišćenje rijeke u Kalesiji Gornjoj i izgradnja puta prema …

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom od …

“U životu sam pjevao i plakao”: Sejad Ćivić otpjevao ok …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

CLOSE
CLOSE