Kalesija

Gostovanje načelnika Seada Džafića u emisiji “Otvoreno”

U emisiji “Otvoreno” koja je emitovana 27.9.2017 godine na Radio Feralu,  načelnik Sead Džafić govorio je o mnogim aktuelnim temama vezanim za općinu Kalesija, ali ono što je izazvalo posebnu pažnju javnosti jeste razgovor o vijećničkoj većini odnosno o razlozima “izlaska” vijećnika iz većine.

“Stalno pred svako vijeće imamo kao neke podjele. Pojedini vijećnici kad ne ostvare svoje ciljeve priprijete rasturanjem većine. Ja svakodnevno slušam njihove lične zahtjeve. Rašid Vildić je meni ultimativno rekao ja ću biti dio većine ako mi zaposliš sina i to isključivo u Vodovodu u stalni radni odnos na radno mjesto “PARKINZI”. Ja sam rekao da to ne mogu uraditi, bez obzira da li on bio dio većine ili ne bio. Drugi koji je isto tako uradio je Jasmin Osmančević koji je meni rekao do petka da mi na račun uplatiš 10.000 KM uprotivnom neću biti dio većine. Ja sam rekao da to nikada neću uraditi, ti za specijalizaciju možeš na drugačiji način. Bili smo napravili drugu šemu na drugačiji način da uplati specijalizaciju. Međutim na takav način kakav oni žele ja neću nikad. Dalje, GDS Mujo Mujkić meni isključivo kaže moraš postaviti na mjesto direktora tu i tu osobu koja ne ispunjava uslove”-kazao je između ostalog načelnik Sead Džafić

” Ja želim svima da stavim do znanja  koji su dobili povjerenje građana da se ponašaju u skladu sa obećanjima. Ima zaista i čestitih vijećnika”-dodao je načelnik

U našu redakciju je stiglo i sapoštenje od vijećnika koji su prozvani u pomenutoj emisiji. U kojem između ostalog stoji

“Zbog novonastale političke situacije i izjave načelnika Seada Džafića u emisiji radio Feral da je ucjenjen od  Rašida Vildića, dr.Jasmina Osmančevića i Muje Mujkića imamo obavezu da obavijestimo javnost i naše građane da to nije istina. Izražavamo naše veliko razočarenje na neistine načelnika Seada Džafića da je ucjenjivan.

S obzirom na važnost trenutka u kojem se nalazi naša Općina, odmah nakon završetka lokalnih izbora kao ravnopravni partneri u općinskom vijeću, zbog dobrobiti građana dali smo podršku općinskom načelniku. Na prvoj press konferenciji koja se održala u UNIS TOK-u  podržali smo i potpisali platformu a nakon toga su uslijedili i koalicioni dogovori o ravnomjernom razvoju Općine i participiranju u vlasti naspram izbornog rezultata.

Da smo bili korektni i sam načelnik Sead Džafić je potvrdio gostujući u emisiji Aktuelno 26.12.2016 godine,  kad je javno rekao da su vijećnici iz BPS-a čestiti ljudi.

S obzirom da je gospodin načelnik Sead Džafić veoma težak sagovornik i da je ubrzo nakon koalicionog dogovora počeo nametati svoju samovolju, postalo je teško komunicirati s njim.

Dokaz za to jeste napuštanje vijećnika SDP-a i GDS-a sa 6.redovne sjednice koji su tražili ravnopravan odnos u vijeću. Ubrzo nakon toga desile su se i nesuglasice između načelnika i vijećnika u Nezavisnoj listi upravo zbog INATA načelnika da njegova riječ uvijek bude prva.”

Saopćenje koje su poslali vijećnici u cjelosti možete pročitati  OVDJE

Emisiju koja je emitovana na Radio Feralu pogledajte  u videu ispod.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Održana manifestacija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića i …

Završeno čišćenje rijeke u Kalesiji Gornjoj i izgradnja puta prema …

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom od …

“U životu sam pjevao i plakao”: Sejad Ćivić otpjevao ok …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

CLOSE
CLOSE