Kalesija 18°

Općina Živinice: Potpisani ugovori za stručno osposobljavanje volontera

Ugovori za stručno osposobljavanje volontera bez zasnivanja radnog odnosa potpisani su između načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića i privrednih subjekata koji učestvuju u ovom programu. Ugovori su potpisani za ukupno 83 volontera od čega je 32 sa VSS, 48 sa SSS IV stepena i 3 volontera sa SSS III stepena.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i volonteri koji su detaljnije upoznati sa početkom i uslovima njihovog stručnog osposobljavanja.

Načelnik Kamenjaković je prilikom obraćanja prisutnim volonterima i privrednim subjektima istako da mu je žao što mladi napuštaju BiH, da mi imamo puno uspješnih pojedinaca, pametne mlade ljude koji se trude i trude da stvari u našoj državi promjene na bolje, naglašavajući da mladima treba pružiti priliku za ostanak u ovoj zemlji, jer samo zajedno sa mladim stručnim ljudima možemo promijeniti ovo stanje u našoj državi.

Općina Živinice ove godine je izdvojila oko 50.000,00 KM kako bi omogućila da mlade osobe sa područja općine Živinice steknu radno iskustvo i tako osiguraju neophodne uslove za prijave na konkurse za radna mjesta.

Dakle, volonteri će nakon završenog sttručnog osposobljavanja od godinu dana za VSS i šest mjeseci za SSS, imati uslove za polaganje ispita općeg znanja, što je jedan od glavnih uslova za javljanje na javne konkurse za prijem uposlenika.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Općinski sud Kalesija: Sedmica sudske nagodbe

JZU Dom zdravlja Kalesija: Javni oglas za prijem u radni odnos

Potvrđena kazna za odlazak na sirijsko ratište

Obilježena 31. godišnjica zločina nad Bošnjacima u Stupnom Dolu i …

Vlada TK: 2 miliona KM za podršku manje razvijenim općinama

CLOSE
CLOSE