Kalesija 15°

Počela naplata parking mjesta u Kalesiji

Parking aparati za naplatu parking mjesta u Kalesiji postavljeni su jučer. Već od jutros naši sugrađani imaju obavezu uzeti parking kartu, odnosno platiti parking mjesto.

Kalesijci su svjesni svojih obaveza, te su neki od njih već platili parking mjesto. Tako je Evelin na svom facebook profilu napisao da je “red da se kupi”.

Javno preduzeće “Vodovod i Kanalicazija” imat će konstatan uvid u rad aparata te da će se u svakom trenutku znati koliko osoba je platilo parking kartu, koliko je automobila dnevno i slično.

Jučer su postavljeni dugo očekivani aparati. Uložena su značajna sredstva. Naši radnici su od jutros na terenu, ali danas ne naplaćujemo drastične kazne. Mi želimo sarađivati sa našim građanima kako bismo svi zajedno doprinijeli kvalitetnijem životu u našoj Kalesiji” – kazao je direktor JP “Vodovod i Kanalizacija”.

Postavljanjem parking aparata nametnulo se i pitanje da li će Taxi previznici, koji već imaju obilježena parking mjesta morati uzimati parking karte?

Direktor JP “Vodovod i Kanalizacija” Senaid Sinanović kaže “To još uvijek nije definisano. Taxisti imaju svoja obilježena parking mjesta“.

Podsjećanja radi, 13. juna 2017. godine JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija potpisao je ugovor sa firmom “BH Motors” doo iz Srebrenika o nabavci i postavljanju osam parking aparata u centru grada. Ukupna ugovorena cijena iznosila je 61.960 KM. Parking aparati imaju garantni rok od četiri godine i slični su postavljeni u Gradačcu, Gračanici, Živinicama i drugim općinama.

(NEON Televizija)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE