Kalesija 17°

Visoke temperature dodatno otežavaju vodosnabdijevanje u Kalesiji: Mještani Vukovija Donjih od nedjelje bez vode

Već nekoliko dana u našu redakciju javljaju se građani koji traže informacije o problemu sa vodosnabdijevanjem.  Posljednje pismo koje smo dobili je iz Vukovija Donjih u kojem naš sugrađanin kaže da u ovom naselju od nedjelje nemaju vode. Situacija je teška, vodu moraju donositi za osnovne potrebe kao što je za piće i tuširanje.

(Foto:ilustracija)

Informacije o vodosnabdijevanju na prostoru općine Kalesija potražili smo od direktora JP ” Vodovod i Kanalizacija” Senaida Sinanovića.

Problem vodosnabdijevanja u visokim zonama dodatno je otežano iz razloga što se bazen mora napuniti do određenog nivoa. S obzirom da generalno imamo problem sa vodosnabdijevanjem, teško je napuniti bazen do nivao sa kojeg bi se vršilo uredno vodosnabdijevanje. Mi intezivno radimo na rješavanju ovog problema, kako bi svi naši građani imali vodu. Problem imamo i u nižim predjelima zbog izrazito visokih temperatura, jer nemamo dovoljan dotok prirodnih voda.

Prema riječima direktora Sinanovića svakim danom sve manje je vode u banarevima, te još jednom apeluju na građane da racionalnije troše vodu, da ne pune bazene ili zalijevaju vrtove kako bi građani svih naselja u Kalesiji imali vodu za osnovne potrebe.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE