Kalesija

Više od 10.000 gledatelja uživalo na koncertu Balaševića na Tušnju

Poslije 17 godina čekanja, legendarni Đorđe Balašević je pred više od 10.000 svojih obožavatelja održao veličanstven koncert na stadionu Tušanj u Tuzli. Uprkos što je na sceni čitavih četrdeset godina, Balašević će tuzlanski koncert pamtiti po činjenici što je po prvi put u karijeri pjevao na Tušnju.

Njegova veza s Tuzlom datira iz prošlog stoljeća, kada je sa svojim bendom stigao u salu na Tehnološkom fakultetu. Svih tih dana i događaja Balašević se prisjetio tokom koncerta, koji je bio svojevrsna razglednica njegovog života sa koje su “neki novi klinci” imali šta naučiti o ljubavi, poštovanju, navikama pa, ako hoćete, i o životu uopšte.

(Foto:Avaz)

Ovacijama je dočekan na sceni, a pjesmom “Stih iznad svih” otvorio je dugoočekivanu tuzlansku bajku koja je pod nebeskim svodom okupila sve one koji su iščekivali koncert i doveo one iz mnogih drugih krajeva, ne žaleći truda i vremena, dolaze na svaki Balaševićev koncert u regiji.

– Malo sam zakasnio, ali to je zato što vi onako šminkerski ulazite na stadion. Kada ste čekali 17 godine, čekajte još malo – rekao je Balašević pa nastavio:

– Dobro veče mladi jeleni. To je pjesma koja ima u sebi neke trikove i niko ne može da kaže da je na ekavici, ijekavici ili na ko zna kakavici. Ne prevodi se u Tuzli, Zadru, Valjevu. Ne postoji niti jedna jedina riječ koja može da nas podijeli. Vi ste moji zemljaci, kako god da ga okreneš – kazao je Balašević, koji je u drugoj numeri “Neki novi klinci” zasut plišanim zečevima.

– Rekao sam malog belog zeca, a vi ste bacili plavog – rekao je u svom stilu Panonski mornar, koji je naredna četiri sata otpjevao sve on pjesme koje se sa njim horski pjevaju, koje bude emocije, smijeh i suze…

(Avaz.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Pobjeda “Bosne” na Gradskom stadionu u Kalesiji

    U ponedjeljak nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

    Sjećanje na prvog učenika Behram-begove medrese iz Kikača

    Mladi ne zaboravljaju najhrabrije sinove: U maju turnir “Dani šehi …

    Starinski kolač od oraha za koji se vjeruje da potiče iz Bosne

    CLOSE
    CLOSE