Kalesija 22°

Pomozimo Salihu Paščanoviću da stane na svoje noge

Salih Paščanović iz zaseoka Dedajići nadomak Tojšića, uvijek je svojim vrijednim rukama pokušavao za sebe i svoju porodicu da zaradi “koricu” hljeba. Do 2009.godine, bio je uposlenik firme “Siporex” iz Tuzle, kada je ostao bez posla, a onda je morao da bi zaradio odlaziti u brda i sakupljati ugalj i iskopavati kako bi na taj način preživio.

2013.godine prilikom iskopavanja uglja, na Saliha se obrušila veća količina uglja i zemlje te je od tada do danas prošao kroz sedam operacija kako bi mogao stati na svoje noge, za osmu nema novca.

“Kada se sve to dogodilo pet mjeseci sam bio u bolnici stradala mi je desna strana kompletna, noga kuk i ruka i evo kao što vidite noga mi se počela da “suši”, sada moram na osmu operaciju da to spriječim, ali nemam 4.000 KM koliko ista košta”, kroz suze nam govori Salih.

Salih kaže da je do sada preživio zahvaljujući dobrim ljudima i komšijama koji su mu novčano pomagali.

Salih je na osnovu radnog staža i stanja u kojem se nalazi skoro počeo dobijati i penziju u iznosu od 326 KM, koju rasporedi na lijekove, te na mjesečnu kartu sinu Dini koji je učenik trećeg razreda Mašinske škole u Tuzli i koji je odličan učenik.

“To su sva primanja koja mi imamo. Moji lijekovi koštaju oko 200 KM, tu su i lijekovi za suprugu jer ima problema sa srcem. Vjerujte ne mogu oberzbjediti tih 4.000 KM za operaciju,a  od nje zavisi moj život”, ističe Salih držeći se za štake koje su mu pomagalo da izađe iz sobe i da vidi bijeli dan.

Ukoliko želite pomoći Salihu Paščanoviću možete to učiniti uplatama na račun:

Za uplate iz inostranstva otvoren je i devizni račun:

Također možete ga pozvati na telefon broj 061 658 231 ili ga potražiti u naselju Dedajići u Tojšićima. Također možete se javiti i u Udruženje “Korak” klikom OVDJE

 

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Zbog čega je običaj da se za Praznik rada jede grah

    Običaji i tradicija: Znate li kako je nekada izgledao 1. maj?

    Dom zdravlja Kalesija: Obavještenje o vakcinaciji protiv HPV virusa

    Kalesijac Semir Burek: “Volim svoj posao i sretan sam kada ljudi …

    Objavljen ovogodišnji javni poziv za projekte omladinskih i udružen …

    CLOSE
    CLOSE