Kalesija 15°

Vladika Kačavenda se konačno zvanično oglasio: Pravda se traži na sudu, a ne po trač-portalima!


Dok sud ne kaže svoj, dotad su sve optužbe na račun vladike Vasilija Kačavende obične klevete. Takav se zaključak da izvesti iz saopštenja Eparhije zvorničkog-tuzlanske, u kojoj je Kačavenda episkop.
Bivši monah i đakon Bojan Jovanović optužio je javno Kačavendu, u ispovijesti za portal Radiosarajevo.ba, za pedofiliju, razvrat i upletenost u ubistvo mladog bogoslova.

“Trač-portali i žuta štampa nisu mjesto na kojem se sudi, a pogotovu presuđuje, bilo kom građaninu, a valjda u građane spadaju i episkopi svake Crkve, pa i Srpske Pravoslavne Crkve. Ko god sebe smatra oštećenim ili ugroženim, pravdu traži na sudu, a ne u onim medijima koji žive hraneći se skandalima i tračevima”, stoji u saopštenju Eparhije, koje prenosi i zvanični portal Srpske pravoslavne crkve.

“Ko je u datom slučaju oštećena i ugrožena strana, da li je to Bojan Jovanović ili Vladika Vasilije, znaće se poslije sudske presude, u doglednoj budućnosti. Sve dotle, svaka paškvila i optužnica ove vrste nije ništa drugo do neprovjerena, zlonamjerna i klevetnička glasina”, navedeno je u saopštenju, odaslanom iz Kancelarije Episkopa zvorničko-tuzlanskog.

Portal Radiosarajevo.ba je ponovo kontaktirao Bojana Jovanovića povodom ovog saopštenja.

On je ponovio da se ne boji ni tužbi ni optužbi i da će istina izaći na vidjelo.Iako je kazao da će audio-snimke svojih razgovora sa Kačavendom objaviti tek na jesen, nakon što objavi knjigu, Jovanović je sada kazao da će snimci biti dostupni javnosti sljedeće sedmice.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE