Kalesija 13°

Ispunjavanje obećanja: Načelnik Sead Džafić podijelio prvu plaću učenicima, studentima te socijalno ugroženim kao i OŠ Kalesija

Načelnik Sead Džafić u toku predizborne kampanje obećao je da će svaku svoju plaću podijeliti građanima Kalesije, odnosno najboljim sportskim kolektivima, učenicima, studetima, ali i socijalno ugroženim osobama.

“Dobio sam prvu plaću kao načelnik i ona iznosi 2.485 KM. Kako sam i obećao do zadnje marke ću podijeliti naravno sa halalom našim sugrađanima”, kazao je Džafić za NEON Televiziju.

placa_8

Od načelnikove plaće najveći iznos dobio je Elvir Čajtinović iz Kalesije kojem je načelnik poklonio 800 KM za nabavku novih invalidskih kolica, zatim Osnova škola Kalesija za nabavku stola za stoli tenis 500 KM, dok je ostali iznos raspoređen osobama slabijeg imovinskog stanja Mehmedu Kuraliću iz Tojšića, Ćamili Sahanić iz Prnjavora, Sadeti Uzunović iz Memića, Muhamedu Demiroviću iz Kalesije, Zijadu Mujkiću iz Memića, Nejli Habibović iz Gornjih Vukovija te Fatimi Sokolović iz Donjih Vukovija.

Također načelnik je obradovao i učenike i studente Adelu Novačinović iz Kalesije, Jasminu Mujčević iz Kikača, Nermina Hujdura iz Kalesije te Selmu Suljić iz Kalesije.

Načelnik je kazao da će i naredne plaće dijeliti a od MZ očekuje da dostave spiskove najboljih učenika, odnosno studenata te osoba koje su u stanju socijalne potrebe.

placa_4

placa_3

placa_1

placa_2

placa_5

placa_6

placa_7

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džema …

    U OŠ Kalesija realizovane aktivnosti u okviru kampanje “Manje e …

    Hasiba Kurtić izabrana za potpredsjednicu organizacije Žene SDA BiH

    BK Kalesija najavio nove aktivnosti, u toku pripreme za biciklijadu

    Sjajna vožnja: Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na utrci …

    CLOSE
    CLOSE