Kalesija 17°

Kalesijac Samed Osmanović postao prvak Balkana u kik-boksu: U Beogradu porazio najjačeg srbijanskog borca

Na nedavnom Kickboxing prvenstvu Balkana za seniore, koje je održano u Beogradu, reprezentacija BiH, koju je predvodio svjetski šampion Salko Zildžić, sa 21 osvojenom medaljom zauzela je treće mjesto u ukupnom poretku…

Zlatne medalje osvojili su Igor Emkić, Samed Osmanović, Aida Mehić, Sanja Samrdžić, Sonja Tešić, Dženan Alibalić i Lejla Fejzić. Najteži zadatak imao je Samed Osmanović, koji je u low kicku u superteškoj kategoriji savladao Dragana Jovanovića, najiskusnijeg srbijanskog borca.

– Jovanović je iskusan borac. Već 15 godina je u vrhu evropskog i svjetskog kik-boksa. Bio je i svjetski i evropski prvak. Srbija je najveće nade polagala u njega, ali ipak sam ga uspio pobijediti u tri runde i to na njegovom terenu, u Beogradu, kazao nam je Samed Osmanović, koji je u polufinalu pobijedio crnogorskog predstavnika.

SAMED Osmanović ima 23 godine, a ovim kik-boksom se počeo baviti još od 8. godine u klubovima “Podrinje”, “Sloga” i “Golden team”. Sve donedavno trener mu je bio otac Senad Osmanović, također nekad vrsni kik-bokser i bivši bh. selektor. S obzirom dag a u reprezentaciji trenira Salko Zildžić, Samed Osmanović je prešao u KBV “Flek Tom-Cat” iz Tuzle, u kojem ga također trenira Zildžić.

– Od oca sam jako puno naučio, a sada imam priliku da učim i od svjetskog šampiona Salke Zildžića. Sve mi to daje nadu da ću uz naporan rad postići uspjeh u karijeri. Moj naredni cilj je medalja na Svjetskom prvenstvu koje se u septembru održava u Makedoniji, priča nam je Osmanović.

Ovih dana, nakon povratka sa Balkanskog prvenstva, Samed Osmanović je uzeo kratki predah, nakon čega će ponovo uslijediti žestok tempo rada. Za mjesec dana imat će i borbu u Jagodini. Do sada, od pionirske do seniorske kategorije, imao je više od 200 borbi, u kojima je doživio samo 4 poraza. Uz to što je prvak Balkana, Samed je I višestruki državni prvak u svim kategorijama, a u juniorskoj konkurnciji je bio svjetski prvak 2004. godine, a vice prvak 2006. godine.

(Kalesijske Novine)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE