Kalesija 12°

VIDEO/Majstor u pripremi specijaliteta u “Starom hanu”: Zadovoljni i najzahtjevniji gosti

Kultno mjesto u Kalesiji gdje se okupljaju poznati iz svih sfera života, kao i građani naše općine koji vole se počastiti ugodnim ambijentom i dobrom hranom, je restoran “Stari han”.

“Stari han” je svoja vrata gostima otvorio prije 24 godine. Ovo je porodični biznis, kojim sada upravlja Emir Zulfić.

Stari han je dobar primjer da se u malim sredinama može opstati i pored teške ekonomske situacije i inflacije, do sada nisu imali problem sa poslovanjem, osim kada je u pitanju angažovanje radnika, jer zbog trenda odlaska radne snage sve je teže pronaći radnike. Naši ljudi su veliki gurmani, vole dobru i kvalitetnu hranu. Kako su nekad na ovoj lokaciji u Tojšićima bili izgrađeni hanovi, odnosno prenočišta putnici su dolazili i restoran je naziv dobio baš zbog toga.

Ovo bi moglo poslužiti i kao dobra ideja za naredni period i veću posvećenost (agro)turističkim potencijalima, koje ovo mjesto ima.

U ovom ugostiteljskom objektu nije došlo do promjene onih specijaliteta na koje su gosti navikli od 1998. godine. Zadržana je ista receptura. Oni su samo obogaćivali i proširivali ponudu sa novim jelima, pa su na listi jelovnika tradicionalna i moderna jela.

Za dan znaju prodati i po 50 velikih porcija ćevapa.

Ponuda jela je baš bogata, a kako kaže glavni kuhar Asim Zulfić njihove porcije su obilne i premašuju standardne normative.

Mnogo je ovdje životnih priča započeto. Neki su svoje prve zajedničke trenutke proslavili baš u ovom restoranu. Mi smo odlučili zabilježiti baš ovo mjesto koje će možda nekima probuditi nostalgiju, jer je na ovom istom mjestu Emirov otac imao ugostiteljski objekat, te je nakon dugogodišnje pauze otvoren Stari han.

Do sada je veliki broj pohvala stigao na njihovu adresu, a kako bi bili korektni prema svakome i uvažili mišljenje posjetilaca koji dolaze iz cijelog TK, ali i šire, uvijek su spremni prihvatiti kritike, kako bi postali još bolji i ispunili zahtjeve gostiju.

Ramstek na kamenu koji je pripremio naš domaćin, a da bi ramstek bio sočan i ukusan potrebno je znanje, pripremiti meso i ispeći po zahtjevu gosta, a to znaju samo veliki majstori, kaže.

Ramstek na kamenu je specijalitet koji smo pripremali u ovoj priči, koja je podržana od strane Vlade Federacije BiH.

VIDEO:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE