Kalesija 14°

Alija, Ibro, Amela i Ibrahim na najvišem vrhu Balkana, zastava PD “Repište” se zavihorila na Musali

Nakon štu su Amir i Muamer prošle godine uspješno ispenjali najviši vrh balkana, ujedno i Bugarske (Musala 2925 mnv), ove godine od 22. do 24. septembra četveročlana grupa PD “Repište” odlučila se na isti korak.

Alija, Ibro, Amela i Ibrahim Baja uspješno su završili svoj planinarski uspon, a zastava planinarskog društva Repište zavihorila se na najvišem vrhu Balkana.

Članovi PD Repište su u petak u ranim jutarnjim satima iz Sarajeva krenuli na ovaj planinarski pohod. Isti dan u noćnim satima stigli su i prenoćili u mjestu Borovec.

U subotu cijela ekipa PD Repište uspješno penje vrh Musala 2925mnv. Vrijeme je pružilo prelijep pogled na Rilska jezera (ukupno ih ima 7). Prosječna godišnja temperatura na Musali je -3°C, što je čini najhladnijim mjestom na Balkanu, a ni minus našim predstavnicima nije poremetio planove i želju da u svoju planinarsku biografiju upišu još jedan uspješan podvig.

Musala  je najviši planinski vrh u Bugarskoj i na cijelom Balkanu. Nalazi se u sastavu planine Rile na jugozapadu Bugarske, a također je i u sastavu nacionalnog parka Rila.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  U nedjelju “Dječija biciklijada” u Kalesiji

  Obilježavanje 32. godišnjice progona i stradanja Bošnjaka Šehera i …

  Putevi u BiH: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena …

  Servisne informacije iz Živinica (22. 5. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (22. 5. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE