Kalesija

Sutra rekreativna vožnja Kalesija-Zvornik-Kalesija

Biciklistička vožnja koja će se održati u sklopu projekta „𝐏𝐫𝐢𝐣𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐝𝐨 𝐳𝐞𝐥𝐞𝐧𝐞 𝐳𝐚𝐣𝐞𝐝𝐧𝐢𝐜𝐞” koju realizuje Biciklistički klub Kalesija i UG “Pokreni se” iz Zvornika, a čiji je cilj promocija ekološke svijesti i očuvanje prirode starta sutra u 11:00 sati ispred zgrade Općine Kalesija.
Ova jedinstvena vožnja od Kalesije do Zvornika i nazad okupiće zaljubljenike biciklizma iz Kalesije, Zvornika, Sapne, Osmaka, Živinica i Tuzle te promovisati zdrav način života, ekološku svijest i prijateljstvo među zajednicama.

Sigurnost svih učesnika i učesnica je naš prioritet, te je 𝐨𝐛𝐚𝐯𝐞𝐳𝐧𝐨 𝐧𝐨𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐳𝐚𝐬̌𝐭𝐢𝐭𝐧𝐞 𝐨𝐩𝐫𝐞𝐦𝐞 (𝐤𝐚𝐜𝐢𝐠𝐚, 𝐧𝐚𝐨𝐜̌𝐚𝐥𝐞 𝐢 𝐫𝐮𝐤𝐚𝐯𝐢𝐜𝐞) 𝐤𝐚𝐨 𝐢 𝐩𝐨𝐬̌𝐭𝐢𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐬𝐚𝐨𝐛𝐫𝐚𝐜́𝐚𝐣𝐧𝐢𝐡 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢𝐥𝐚 𝐢 𝐮𝐩𝐮𝐭𝐚 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐚, piše na stranici BK Kalesija.

Aktivnosti BK Kalesija su podržane kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (NDICI), a zajedno provode EU, Ujedinjene nacije, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE