Kalesija

Kalesijac Semir Tubić pobjednik međunarodnog turnira STR8 GAME LIGE

Strastveni gameri imali su priliku u drugoj polovini mjeseca marta 2024. godine pokazati svoje vještine u okviru međunarodnog turnira STR8 GAME LIGA. Turnir se igrao po modelu 5 vs 5, kroz 4 kvalifikacije. U svakoj kvalifikaciji bile su prijavljene 32 ekipe, a iz iste prošla je samo 1 ekipa. Finalni turnir se igrao u Sarajevu, a održavao se u Connect Areni. Učešće na turniru uzeo je i Kalesijac Semir Tubić koji je sa svojom ekipom ujedno i osvajač STR8 GAME LIGE.

“U polufinalu smo dobili ekipu iz Mostara, dok smo u finalu pobjedili protiv ekipe koju čine dva igrača iz Srbije, 2 Makedonca i Bosanac. Uvijek mi je drago pobjediti na ovakvim turnirima, te očekujem još bolje rezultate u budućnosti od ekipe sa kojom igram” kazao je Semir za portal NEON Televizije.

Iako se igranje igrica veže za besposličarenje i cjelodnevno vrijeme provedeno uz računar naš sagovornik je pokazao da to nije tako. Semir je zaposlen i vrijedan momak. Svoj posao obavlja profesionalno. Kanter je ozbiljnije počeo igrati prije 4 godine. Kaže da ga to nimalo ne ometa u društvenom i socijalnom životu. Igrice su njegov “ispušni ventil”. Uz to se, kako kaže, odmara.

Sa Semirom u ekipi su momci iz Mostara, Sarajeva, Gradačca i Hrtvatske.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Denisa Avdić borba sa karcinomom je teška, puna podrška oboljelim k …

  Dok mladi napuštaju BiH, Kalesijka Irma Jusufović odlučila se kao …

  Proljeće je, vratila se Bingo Roda!

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE