Kalesija

Tortice, mafine, buketi od eva pjene samo su dio onoga što sa posebnom pažnjom i ljubavlju radi mama Admira

Ukoliko nemaju posao u firmi u posljednjih nekoliko godina žene sve više nalaze alternativu za rad u vlastitom domu. Pored kućnih obaveza i svega što briga o porodici sa sobom donosi žele se i na drugi način osjećati vrijednima te doprinijeti kućnom budžetu ali i pronaći svoj bijeg od svakodnevnice. Vođena time Admira Hamzić, poznatija kao Amra iz kaldanjskog naselja Tarevo. Svoj mir našla je okružena eva pjenom, makazama i drugim stvarčicama potrebnim za nastajanje buketa koji već tri godine krase domove njenih vjernih kupaca.

“Uvijek sam maštala da radim oko cvijeća. Međutim uslovi nisu pogodi za neki veći posao oko prodaje i uzgoja cvijeća. Tako da sam na internetu vidjela predivne bukete od krep papira. Okušala sam se u tome. Iz dana u dan napredovala. Mijenjala što ne valja. Dorađivala. Tako da sam sad došla na nivo da sam zadovoljna i mnogo brže radim nego na početku. Trudim se ispoštovati svaku želju mojih kupaca i uživam svaki put kao da mi je prva ruža koju radim jer se baš posvetim tome” kazala je Admira za portal NEON Televizije.

Cijene ruža su od 5 do 150 KM. Za svakoga ima po nešto. Podršku je svakako imala od svoje porodice. Narudžbe šalje u sve gradove Bosne i Hercegovine. I ono što je posebno motiviše što oni koji naruče jednom kod nje ponovo se vraćaju.

Osim ruža, ova vrijedna mama dvoje djece pravi torte i mafine. Njene slastice često puta su izbor onima koji žele obradovati svoje najmilije za njihove posebne dane. I u ovome, kaže, da uživa i trudi se da kvalitet uvijek bude na najvišem nivou. A sve što radi objavljuje i na Facebooku jer kako reče to je najbolja reklama

Iako ima i drugih obaveza ističe da je presretna što je počela raditi nešto što će je usrećiti ali i što će na neki način doprinijeti kućnom budžetu.

“Provodim dosta vremena i sa svojom djecom. Školarcu pomažem oko zadaće a pored posla nađe se vremena i za kafu” sa smiješkom zaključuje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Sindikalna potrošačka korpa iznosi skoro 3.000 KM, dok je prosječna …

  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identitet …

  Srednjoškolci iz Kalesije u bosanskom stilu i ambijentu obilježili R …

  Kalesijac Rijad Alić okupio golmane sa područja TK: Zadovoljan radom …

  Sjećanje na krvavi dan na igralištu u Srebrenici i potresna svjedoč …

  CLOSE
  CLOSE