Kalesija

Od medene za goste do torti za sve prilike: Torte Amine Kulanić iz Vukovija privlače sve veći broj kupaca

Biti mama najljepša je uloga na svijetu. Posvetiti se porodici i kućnim obavezama ni jednoj mami nije teško jer to radi sa posebnom ljubavlju, međutim svima nam ponekad treba i nešto drugo čemu ćemo se posvetiti. Mama dvije djevojčice Amina Kulanić (Beširović) iz Vukovija Gornjih tražeći “posao od kuće” prije nekoliko mjeseci počela je sa pravljenjem i prodajom rođendanskih ali tortica za druge prilike.

“Prije druge trudnoće bila sam u radnom odnosu koji sam morala prekinuti zbog svog zdravlja u prvim mjesecima trudnoće te se posvetiti svom prvom djetetu i pripremiti je koliko je u mojoj mogućnosti na dolazak još jednog člana porodice. Poslije poroda i svih dešavanja koja su nas zadesila trebalo mi je neko zanimanje to jeste neki odušak od svega gdje mogu da odmorim glavu i da ne razmišljam o svim obavezama koje imam. Jedne prilike pokušala sam napraviti medenu tortu za goste koji su nam trebali doći jer sam vidjela da je ljudi masovno prave i hvale. Svi su bili oduševljeni te sam dobila ponudu da napravim istu a da mi daju novac za materijal. Naravno pristala sam i to je bila moja odskočna daska. Jako je bilo teško uklopiti tu obavezu sa obavezama i potrebama djece ali kako je vrijeme odmicalo uspjela sam postati dobro organizovana te mi danas nije problem prihvatiti narudžbu u bilo koje doba dana.” kazala je Amina za portal NEON Televizije.

Iako se pravljenjem torti za prodaju ne bavi dug vremenski period, dosta je napredovala i usavršila tehnike pravljenja. Mnogo je vježbala i istraživala. Da mnogo pažnje posvećuje kvalitetu proizvoda govori i činjenica da svaku tortu koju napravi za prodaju, prije toga napravi za ukućane kako bi bila sigurna da je sve u najboljem redu i da receptu “ništa ne fali”.

Mnogo recepata sam probala i izmijenila jer mislim da svako treba imati neki svoj “pečat” i da ne možemo svi biti isti iako se istim poslom bavimo. Najviše narudžbi u početku je bilo za medenu tortu a dok je vrijeme odmicalo kinder torta i milka torta su postale vodeće. Nije mi teško napraviti niti jednu tortu jer je to ono što me trenutno ispunjava i što volim. Najveći stres sam doživjela tokom prvog susreta sa tortom na 2 sprata jer je to bilo moje prvo iskustvo s tim ali hvala Bogu sve je prošlo kako sam zamislila.” dodaje Amina,

Suprug ga i ostali ukućani su tu kada treba pomoći. Kada ima narudžbu oni čuvaju djecu.

“Moj suprug mi je najveća podrška i oslonac. Osoba koja me uvjerila da mogu ,da trebam i da vjerujem u sebe.” ističe mama trogodišnje i jednogodišnje djevojčice.

Aminine torte osim što privlače sve veći broj kupaca isto tako privlače i veliki broj pozitivnih komentara. Ono što je najbitnije da oni koji jednom kupe tortu od nje, za drugu priliku ponovo biraju Aminu da se pobrine za tortu. A njoj je to motiv i vjetar u leđa da radi i napreduje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE