Kalesija 26°

Kalesijci u reprezentaciji, Kalesijci na tribinama: Team MP10 otišao u Sarajevo

Dres Bosne i Hercegovine sa brojem 10 nosi Kalesijac Miralem Pjanić. Upravo je on i zaslužan za formiranje grupe Ekipa MP8,odnosno današnji  TEAM MP10. Nakon što je Miralem počeo igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, grupa navijača iz Rainaca Gornjih odlučila je formirati grupu koja će pružiti podršku našem Zmaju ali i cijeloj reprezentaciji. I prije nego je popularni Mire obukao dres reprezentacije, Fahrudin Pjanić jedan od pokretača grupe pratio je i srcem navijao za Bosnu i Hercegovinu.

Fahrudin kaže da je Miralem Pjanić sa trinaest godina sa ocem i amidžama sa tribina pratio momke koji su tada nosili dres sa grbom domovine. Tada se rodila želja da igra za domovinu a ne za neku drugu državu iako je imao priliku. Također, Fahrudin ističe da imaju jako dobru saradnju sa Pjanićem te da je on izuzetno sretan što ga njegovi Kalesijci prate.

Na utakmice uvijek ide oko 25 navijača, koji ne štede glasne žice kada je upitanju navijanje za repku  i momke koji na svakoj utakmici ostave srce na terenu.

Večeras reprezentacija Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekuje Sjevernu Irsku u okviru Lige nacija. Glasne žice ni večeras neće štediti Kalesijci, koji su se raspoloženi i sa optimizmom uputili ka Sarajevu, nadajući se da će Prosinečki pružiti priliku i Eldaru Ćiviću. Lijepo je kažu gledati dva Kalesijca u dresu reprezentacije.

Ekipa NEON Televizije ispratila je TEAM MP10 u Sarajevo, šta smo zabilježili gledajte u četvrtak u 19:00 sati u emisiji TIME OUT.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Lijep gest: Obnovili ispisana imena na spomen obilježjima na Lisači

BiH: Sedam žena ubijeno u prvih šest mjeseci ove godine

Sjećanje na Hatidžu Mehmedović, majku koja je simbol borbe za istin …

Na Kameničkom brdu ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne žrtve …

Strast prema numizmatičkom sakupljanju: Priča o mladom kolekcionaru …

CLOSE
CLOSE