Kalesija

Jedini u TK „Ski lift Karaula“: Ljubitelji zimskih sportova jedva čekaju snijeg i boravak na čistom zraku u Kladnju

Prve pahulje snijega odmah nas postiču na razmišljanje gdje bi se moglo otići na skijanje te mjesto gdje bi se moglo provesti kvalitetno vrijeme sa porodicom uživajući u čarima zime. Tuzlanski kanton, tačnije općina Kaldanj ima izuzetno mjesto koje će odgovoriti na sve nabrojano u prvoj rečenici.

FOTO: Arhiv

Ski lift “Karaula” nalazi se svega 800 metara od centra Kladnja. Skijaši na raspolaganju imaju jednu stazu koja je malo zahtjevnija i koriste je iskusniji skijaši. S druge strane, tu su i dijelovi staze koje mogu koristiti rekreativci. Za ljubitelje sankanja tu je i dodatna staza.

Prvi ski lift u Kladnju počeo je s radom u februaru 1985. godine, godinu dana nakon održavanja zimske Olimpijade u Sarajevu. Lift je bio u funkciji sve do 1992. godine. Novi ski lift je izgrađen 2006. godine i kapaciteta je 1.200 skijaša/1 sat.

S obzirom na to da je Ski lift “Karaula” jedini ski lift u Tuzlasnkom kantonu kada su zime “bogate” snijegom ljubitelja zimskih sportova u Kladnju nenedosataje. Za sve generacije ima sadržaja u kojima mogu uživati, a tu je i restoran kako bi se odmorili i ugrijali.

Uživanje u čistom planinskom zraku još jedan je od benefita koje ćete imati ukoliko se odlučite posjetiti općinu Kladanj.

Snijega pogodnog za sankanje i skijanje još uvijek nema, ali s obzirom da ulazimo u posljednji mjesec 2023. godine nadamo se da će isti padati zbog toga u prilog donosimo nekoliko fotografija Ski lifta Karaula u zimskim danima kako biste na vrijeme mogli planirati gdje provesti slobodne dane..

Projekat pisanja članka je podržan od strane Vlade Federacije Bosine i Hercegovine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE