Kalesija 18°

Optimizmu četverogodišnjeg Muhameda Smajića nisu smjeli parirati, prvi stigao do cilja na 2. Dječijoj biciklijadi

Četverogodišnji Muhamed Smajić je najmlađi učesnik 2. Dječije biciklijade, koji je pokazao ozbiljan takmičarski duh i veliko interesovanje za biciklizam. On je odvozio cijelu stazu, bez ikakvih poteškoća, a organizatori su njegov dječiji optimizam i želju morali posebno istaći i nagraditi.

Njegov optimizam bilo je gotovo nemoguće nadmašiti, ističu.

Želio je prvi stići do cilja, a u njegovoj želji pratili su ga otac i majka, kao i ostali učesnici biciklijade, koji su ga pomno pratili i podržali.

Najmlađi biciklisti uživali su u druženju i vožnji bicikla, te drugim sadržajima namijenjenim njima, a Biciklistički klub Kalesija, sa svojim saradnicima, još jednom je pokazao odličnu organizaciju događaja i sadržaja koji su namijenjeni ljubiteljima biciklizma.

Biciklistički klub Kalesija u saradnji sa BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Sportsko-streljačkim klubo „Ranger“ Kalesija realizovao je 2. Dječiju Biciklijadu u Kalesiji u sklopu manifestacije „Kalesijsko ljeto 23“.

“Dječija biciklijada je protekla u najboljem redu, bez povreda i sa visokim stepenom odgovornosti roditelja i djece. Ruta je bila prilagođena i za naše najmlađe, ukupne dužine oko 4,00 km i okupila je oko 40 učesnika djece svih uzrasta. Biciklijada se završavala na Sportskom igralištu Mješovite srednje škole u Kalesiji, gdje je nastavljeno druženje i zabava. Posebno želimo pohvaliti našeg najmlađeg učesnika Muhameda Smajića koji je vozio cijelu dužinu i pokazao veliko interesovanje za biciklizam. Hvala i njegovim roditeljima koji su bili u pratnji sa njim, kao i svim ostalim učesnicima i roditeljima koji su nam još jednom bili podrška, lijepo smo se družili i pokazali da u Kalesiji biciklizam živi i da ima mlađih naraštaja koji će tek zavoljeti ovaj sport.”, ponosno ističe Mahir Huremović, predsjednik BK Kalesija.

U okviru biciklijade održana je prezentacija aktivnosti Sportsko-streljačkog kluba „Ranger“ Kalesija, te su najmlađi imali mogućnost da oprobaju i vještine gađanja mete.

“Po završetu, svim učesnicima su dodjeljenje zahvalnice od strane članice kluba, Sabine Sinanović i VD direktora BKC-a, Nermina Hodžića. Koristimo priliku da se zahvalimo našim mališanima, uposlenicima BKC- a Kalesija, Policijskoj Upravi-Stanici Kalesija, Domu zdravlja Kalesija, koji su pružali podršku tokom trajanja Biciklijade kao i Pekari Lejla, koja je za sve učesnika obezbjedila hranu (pizze i kroasane).”, dodaje Huremović.

A kako bi sredina u kojoj živimo bila lijepa i čista, djeca su pokazala veliku odgovornost prema istoj i tako sa roditeljima i organizatorima očistili sportski poligon MSŠ Kalesija, gdje je upriličeno druženje nakon biciklijade.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  PIO će tražiti manje papirologije od budućih penzionera, ali na isp …

  Čeka li nas novi masovni egzodus bh. državljana? Njemačka počela o …

  Navijači FK “Mladost 78” Vukovije Donje birali najboljeg …

  Beauty Beast By Mel kozmetika izbacuje liniju novih proizvoda: Zaštit …

  Teško povrijeđena: Uhapšen muškarac koji je ranio ženu u Tuzli

  CLOSE
  CLOSE