Kalesija -3°

Kalesijka Amila Tupković od ove sezone u ŽOK “Igman”: Odigrala prvu utakmicu u Premijer ligi i upisala prve poene

Ljubav prema odbojci se desila sasvim slučajno. Kao mala dolazila sam na treninge košarke svog oca, nakon kojeg su odbojkašice uvijek imale trening. Tada sam upoznala jednu odbojkašicu,sada već moju prijateljicu, Zerinu Suljić. Počela sam dolaziti na njihove utakmice, diviti se njenoj igri i poželjela jednog dana igrati na istom terenu. Već tada sam odlučila i znala da će odbojka biti moj put” počinje svoju priču za portal NEON Televizije Amila Tupković.

Trud, rad i velika želja donijeli su željene rezultate pa je Tupković počela igrati na istom terenu zajedno sa Zerinom. Zahvalna je, kaže, treneru Rašidu Tubiću koji ju je naučio prvim koracima u odbojci i doprinio tome da bude odbojkašica kakva je danas.

Od ove sezone Amila Tupković nosi dres ŽOK “Igman” Ilidža. Jučer je upisala i svoj prvi nastup u Premijer ligi. Zahvalna je što je dobila priliku da zaigra u utakmici protiv ekipe Banja Luka Volley. Ekipa Igmana zabilježila je pobjedu od 3:0 u setovima.

“Uspješno smo otvorili novu sezonu i tako u miru čekamo Slobodu iz Tuzle u narednom kolu 14.10. u 15 sati, u našem KSC Ilidža. Već u srijedu 11.10. u 18 sati, očekuje nas 1/2 finale Kupa FBiH kada na svom terenu dočekujemo ekipu Kule iz Gradačca.” piše na zvaničnoj stranici ŽOK “Igman” Ilidža.

“Iskustvo igranja u Premijer ligi za mene je nevjerojatno i neopisivo. Budući da je ovo moja prva utakmica u ovom prestižnom natjecanju, osjećam uzbuđenje i ponos. Igrati protiv takvih talentovanih igrača pruža mi priliku za učenje i rast” dodaje Amila.

Amila Tupković je nastupala za Kalesiju iz čijih redova je prešla u klub sa Ilidže gdje je najmlađa igračica.

Nova ekipa me je odlično prihvatila. Na prvom treningu svi su me srdačno docekali i potrudili se da se osjećam kao dio tima. Iako sam najmlađa u ekipi, sve se međusobno poštujemo i pomažemo. Izuzetno talentovana i motivirana ekipa, što me dodatno inspiriše da dajem svoj maksimum. Posebno mi se dopada kako svako ima svoj jedinstveni doprinos timskom radu. Od trenera i trenerice do svake cure pojedinačno. Veoma sam sretna što sam dio ovakve ekipe i nadam se da ćemo zajedno postići mnogo novih uspjeha. Ovo ljeto smo naporno radile i pripremale se za novu sezonu. U augustu smo odradile pripreme na Zlatiboru i u Fojnici, a s ciljem osvajanja što boljeg mjesta na vrhu tabele” kaže naša sagovornica.

Amila ima samo petnaest godina, želju da nadograđuje svoje znanje i ostvari svoje ciljeve. Svojim talentom i napretkom dokazuje još jednom da Kalesija itekako ima mlade nade bh.odbojke.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Kozji sir proizveden u Tupkoviću osvojio gurmane širom svijeta: Za k …

  U petak panel diskusija “Nasilje nad ženama i djevojčicama na …

  Priča žene iz BiH obilazi region: Muž me ukr'o, kičmu sam lomila, …

  Putevi u BiH: Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putn …

  Servisne informacije iz Živinica (5. 12. 2023.)

  CLOSE
  CLOSE