Kalesija

VIDEO/Opljačkana mjenjačnica u Kalesiji, otuđeno 200.000 KM, lopovi na motoru kružili i osmatrali situaciju prije izvršene pljačke

U srijedu, 29. novembra 2023. godine, u jutarnjim satima (oko 7:20 sati) opljačkana je mjenjačnica “Euro” u centru Kalesije.

Kako saznajemo, izvršioci ovog krivičnog djela su novac ukrali iz parkiranog automobila, kojeg je vlasnik ostavio pored kako bi otključao mjenjačnicu, te su lopovi taj trenutak nepažnje iskoristili i brzom reakcijom iz gepeka otuđili novac u vrijednosti 200.000 KM, potom su pobjegli na motoru u pravcu Spreče (parka za djecu).

Snimak koji imamo dostupan pokazuje da su dvije osobe, prije izvršenja ovog krivičnog djela na motoru kružili po centru Kalesije, osmatrali situaciju, te prvom povoljnom prilikom ukrali novac iz automobila.

Nakon toga, lopovi su uputili se u pravcu Spreče (Kalesija-Prnjavor-most na Spreči), gdje je nađen ostavljen motor kojim su pobjegli, nakon čega postoji sumnja da se radi o organizovanoj pljački u koju je uključeno više osoba. Pljačkaši su najvjerovatnije se uputili ka manjem bh. entitetu, u pravcu Rs-a.

Od strane pripadnika PS Kalesija poduzete su sve istražne mjere i radnje kako bi se počinioci čim prije uhapsili i procesuirali.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE