Kalesija 11°

31.mart posljednji dan Bosne i Hercegovine

Socijaldemokratska partija BiH osudila je danas nastavak prijetnji HDZ-a BiH koji je danas ponovo iznio Ivo Miro Jović putem internet portala, rekavši da je: “31. mart posljednji dan Bosne i Hercegovine”.

– Nakon što je HDZ jučer, putem ovog izvršioca prljavih poslova te stranke objelodanio da je konačni cilj neustavne blokade uspostave vlasti proglašavanje trećeg entiteta, podjela i kraj BiH, danas su isti bh. građanima ponovili da ustvari ništa nisu naučili iz Jelavićeve neustavne avanture iz 2001. godine, kaže se u saopćenju SDP-a.

Nakon što je HDZ objelodanio da je blokada uspostave vlasti usmjerena na uništenje BiH, a sve zarad skrivanja kriminala i nastavka pljačke od ekskluzivnih predstavnika naroda, ističemo da će do 31. marta biti formirana vlast.

FBiH će u zakonom predviđenom roku usvojiti budžet i imati institucije koje će osigurati slom rušilačkih planova HDZ-a, bez obzira na ulogu međunarodne zajednice koja se, iako obavezna da osigura poštivanje Dejtonskog sporazuma, ponaša slično UNPROFOR-u početkom devedesetih.

– Žalosno je da o legitimitetu mjesecima priča osoba koja je u Predsjedništvo BiH, nakon smjene Dragana Čovića, 2004. izabrana s jednim, i to svojim, hrvatskim i devet bošnjačkih glasova u parlamentu BiH. O kredibilitetu HDZ-a i njihovih istaknutih dužnosnika najbolje govori činjenica da je upravo on svoj mandat u Predsjedništvu BiH obilježio time što je živio u Kiseljaku, a naplaćivao troškove i koristio privilegije kao da živi u Mostaru, navodi se u saopćenju.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Pretresi na više lokacija, pronađena veća količina oružja i ekspl …

  Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

  Nakon jučerašnjeg ubistva u Lipnici oglasili se iz Tužilaštva TK

  Na području Kalesije u toku 2023. godine prijavljeno i evidentirano 1 …

  Naučite tkati ćilime sa Senadom Aščić

  CLOSE
  CLOSE