Kalesija 16°

30. juni, Gradska biblioteka Kalesija: Postanite članovi Odbora Omladinske banke Kalesija

Fondacija tuzlanske zajednice poziva mlade da postanu aktivni članovi Odbora Omladinske banke Kalesija, unaprijede svoje vještine i budu dio pozitivnih promjena u Kalesiji. Prvi uvodni sastanak za sve zainteresovane mlade, od 15. do 30 godina, bit će održan u subotu 30.6.2012. godine od 12.30h u prostorijama Gradske biblioteke Kalesija.

Zainteresovani mladi imat će priliku da, u toku jednogodišnjeg volonterskog mandata u Odboru, učestvuju u procesu: identificiranja problema, kreiranju kriterija za finansijsku podršku, timskog donošenja odluka, distribuciji sredstava, praćenju i vrednovanju podržanih projekata mladih. Pored edukacije, članovi Odbora imaju priliku da se druže, putuju, stječu nova prijateljstva i iskustva.

Omladinska banka je kreativan način uključivanja mladih u život zajednice, koja podstiče omladinski aktivizam i podržava ideje formalnih i neformalnih grupa mladih. Neposrednu korist od postojanja Omladinske banke imaju mladi članovi Odbora Omladinske banke koji jačaju svoje kapacitete i donose odluku o dodjeli sredstava i podršci inicijativama mladih iz Kalesije. S druge strane, podjednaku korist imaju mladi ljudi koji sa svojim idejama ili inicijativama za dobrobit zajednice apliciraju na sredstva. U oba slučaja, mladi imaju priliku da svojim volonterskim doprinosom učestvuju u kreiranju pozitivnih promjena.

Prve aktivnosti Omladinske banke Kalesija započet će uključivanjem mladih u Odbor Omladinske banke, a prvi krug podrške projekata mladih bit će implementiran od septembra 2012. godine.

Ukoliko želite dobiti više informacija budite slobodni da nas kontaktirate na tel. 035/362 832 ili na e-mail obk@fondacijatz.org, kontakt osoba Emir Bašić.

 

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Damir Džafić izabran za novog predsjednika Nogometnog saveza općine …

  Objavljen Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći učenici …

  63-godišnja Zeničanka diplomantica na Odsjeku za arapski jezik i knj …

  Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć …

  Šesti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ik …

  CLOSE
  CLOSE