Kalesija 17°

28-godišnjak na Facebooku glumio 13-godišnjeg dječaka, pa silovao djevojčicu…


Jedan 28-godišnji Britanac se lažno predstavio na Facebooku uvjeravajući 12-godišnju djevojčicu da ima samo 13 godina. Mjesecima joj je slao poklone, a zatim ju je nagovorio da se nađu. Susret je završio silovanjem.

28-godišnji Britanac Nicholas Bull se pretvarao na Facebooku da je 13-godišnji dječak, koji se povrijedio na ledu i završio u invalidskim kolicima, kako bi privukao i silovao 12-godišnju djevojčicu.

Djevojčicu je uvjerio, a u njegovu priču povjerovali su i njeni roditelji, kojima je objasnio kako se, od kada je u kolicima, udebljao zbog lijekova. U stvarnosti, Bull je u kolicima od 2009. godine, kada je imao saobraćajnu nesreću.

Pedofil je djevojčici tokom šest mjeseci slao poklone, od igrački do čokolada. Nakon toga ju je nagovorio da se nađu ispred trgovačkog centra u Hullu. Ne mjesto susreta dovezao ga je otac. Gledali su predstavu, a zatim je 12-godišnjakinju odveo u hotel, gdje ju je silovao, piše net.hr.

Tek kad ga je vidjela, djevojčicina majka je shvatila da se ne radi o 13-godišnjem dječaku. Tada je sve prijavila policiji.

Bull je porekao sve optužbe i tvrdio da mu je zaista 13 godina, a tek nakon dva sata ispitivanja je priznao da je star 28 godina. Kada je policija ušla u njegov stan u Kentu, otkrila je da je do sada komunicirao sa stotinama mališana putem Facebooka. Ukrao je identitet jednog dječaka stavivši njegovu fotografiju na svoj profil.

Bull je kasnije na sudu priznao susret s dvije djevojčice, dva silovanja i krađu fotografije.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

TRIK Kalesija: “Naš glas za ravnopravnije društvo”

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba, veliki broj m …

Obavještenje o povremenim prekidima vodosnabdijevanja

BK Živinice: U nedjelju biciklijada “CoolTura13”

CLOSE
CLOSE