Kalesija 20°

Završena akcija “Jedan slatkiš-jedan osmijeh”: Uručeni paketići članovima Udruženja “Osmijeh nade” i KK “Bosna” Kalesija

Nova godina je sve bliže, a dječiji osmijesi i paketići sve češći. Ne postoji veća radost od dječijeg osmijeha. Nova godina je i prava prilika da uživaju u slatkišima, paketićima, Djeda mrazu. Kalesijci su oduvijek imali sluha za humanitarne akcije, što su pokazali i ovaj put. Željeli su mališanima uljepšati Novu godinu paketićima.

KK “Bosna” Kalesija u saradnji sa Vijećem učenika već nekoliko godina organizuje akciju “Jedan slatkiš-jedan osmijeh”. Slatkišima koje su prikupili u okviru akcije, obradovali su članove Udruženja “Osmijeh nade”, kao i najmlađe članove njihovog kluba.

Osim što su im podijeljenji paketići, najveći pažnju privukao je Djeda mraz. Zahvaljujući dobrih ljudima prikupljeno je mnogo slatkiša. Dječica presretna, a onima koji su učestvovali u akciji duša puna sreće i radosti. Paketiće su im uručili u srijedu.


Veliku zaslugu za obezbijeđivanje paketića imaju naši sugrađani koji su drugu godinu podržali akciju koju KK “Bosna” Kalesija radi u saradnji sa Vijećem učenika MSŠ Kalesija JEDAN SLATKIS-JEDNO DIJETE. Iz kluba se nadaju da će ova fina akcija prerasti u tradiciju, da će svake godine pred Novu godinu obradovati mališane.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE