Kalesija 19°

13. sportski susreti imama IZ BiH: Kalesijski imami pod zastavom Tuzlanskog muftijstva osvojili 2. mjesto

Proteklog vikenda (18. i 19. juni 2011. god), u Sarajevu su održani „13. Sportski susreti imama uposlenika Islamske zajednice“, a organizator je bio Vojno muftijstvo BiH.

Kalesijski imami su ekipni pobjednici sportskih susreta na nivou Muftijstva tuzlanskog, o čemu smo nedavno pisali:  http://www.kalesija.info/foto-kalesijski-imami-najbolji-sportisti-na-tuzlanskom-muftijstvu/

Ekipa Medžlisa Kalesija predstavljala Tuzlasnko muftijstvo
Ekipa Medžlisa Kalesija predstavljala Tuzlasnko muftijstvo

.
Reprezentaciju Muftijstva tuzlanskog su činili imami iz Srebrenika, Gračanice, Brčkog, Srebrenice, te naravno Kalesije, koja je dala i najveći broj takmičara.

 

Kao i na svim dosadašnjim sportskim susretima, reprezentacija Muftijstva tuzlanskog, zahvaljujući prije svega MIZ Kalesija,  je bila jedan od glavnih kandidata za sami vrh.

Iako su ovoga puta nastupali znatno oslabljeni, „Tuzlaci“ su na kraju zauzeli 2. poziciju, iza ekipe Sandžaka.

Za razliku od prethodnih, na 13. sportskim susretima imama, ubačena je i nova disciplina – streljaštvo.

Elsad Suljanović iz MIZ Kalesija je zauzeo odličnu drugu poziciju u ovoj discipli, ispred očekivanog pobjednika, predstavnika Vojnog muftijstva.

Fudbalska ekipa, koja na ovo takmičenje svake godine dolazi kao apsulutni favorit, je ovoga puta nastupila dosta oslabljena, te su na kraju osvojili „tek“ 3. poziciju.
U polufinalnom meču su poražene od ekipe iz Cazina, koja je slavila nakon boljeg izvođenja penala.
Košarkaška ekipa je osvojila 2. mjesto, iako je većem dijelu finalne utakmice imala rezultatsku prednost, ali spremnija ekipa iz Sandžaka u drugom poluvremenu preokreće rezultat u svoju korist.
„Tuzlaci“ su osvojili i drugu poziciju u šahu, te u već pomenutom streljaštvu.
Za najveći plasman su nedostajali bodovi iz atletskih disciplina.


Da su imami iz Medžlisa Kalesija među najboljim sportistima, pokazao je detalj nakon polufinalnog poraza u fudbalu, kada je Admir Mehić, član pobjedničke ekipe Bihaćkog muftijstva, zamolio hafiza Husejna ef. Smajića iz Kalesije za dres, kao uspomenu sa posljednjih sportskih susreta za ovog imama iz Cazina.

Zanimljivo je pomenuti i da je jedan od najuspješnijih učesnika ovih sportsih susreta, Šefćet Bilalović iz Novog Pazara, koji je na 13 dosadašnjih sportskih susreta imama uvijek osvajao prvu poziciju u disciplini 800m, nagovjestio svoj oproštaj od daljnih sportsih susreta.


Muamer ef. Bukvarević, iz MIZ Kalesija, koji je ove godine Muftisjtvu tuzlanskom donio 4. poziciju u ovoj disciplini, je dobio dres od Šefćeta.
Bukvarević je najavio da će sljedeće godine opravdati ovaj poklon sa prvom pozicijom u disciplini 800m.

Imami iz Kalesije su zadovoljni organizacijom ovih sportsih druženja koje je ove godine organizovalo Vojno muftijstvo, te istakli da su ovo možda i najbolje organizovani susreti do sada.

Finalni susreti, kao i dodjela medalja, su održani u KSC Ilidža.

V.d. načelnik općine Ilidža Senaid Memić, te Elvedin Begića, član Komisije za normalizaciju NS BiH su pratili završnicu ovog dvodnevnog druženja, te dodjelili medalje najuspješnijima u ekipnim sportovima.

Vojno muftijstvo je sportske susrete imama podiglo za stepenicu više, a u prilog tome ide podatak da je po prvi put na sportskim susretima imama angažovana i ljekraska ekipa.

.

Admir Karić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE