Kalesija 28°

Na Univerzitetu u Tuzli danas počela nastava

Akademska godina na fakultetima/ Akademiji Univerziteta u Tuzli počela je danas, a na prvu godinu studija, prvog ciklusa upisano je 2.209 studenata. Ove godine po prvi put Zakon o visokom obrazovanju omogući će studiranje po novim pravilima.

untz1

Zakon o visokom obrazovanju koji je nadavno usvojila Skupština TK dao je određena ograničenja ali i prednosti, koje se prevenstveno odnose na način studiranja i prenošenje predmeta iz jedne godine u drugu godinu studija.

„ Već od ove akademske godine i dopis je poslan svim dekanima, da se vrši upis studenata i onih studenata kojima nedostaje recimo iz prve godine 10 ECTS bodova ili dva predmeta, da mogu upisati drugu godinu. Isto tako to je način da student može prenijeti tih 10 ECTS bodova ili dva predmeta i u treću godinu ukoliko je očistio drugu godinu. Ili plastično prikazano student može da prenese jedan predmet iz prve godine i jedan predmet iz druge godine ako je očistio treću, može upisati i četvrtu  godinu,“ kazao je dr. Bahrdin  Šarić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta Tuzla.

Na trećem cilkusu  studija, odnosno doktorskom studiju trenutno ima 113 studenata.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džinovski paradajz u vrtu domaćina Mahmuta Ramića iz Šehera

I danas na snazi upozorenje: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjel …

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom kolovozu

Miralem Ramić dobio nadimak ‘kalesijski Messi’, predviđali mu ve …

Servisne informacije iz Živinica (18. 7. 2024.)

CLOSE
CLOSE