Site iconNEON Televizija

Zvornik: Spriječeno krijumčarenje stoke iz Srbije u BiH

ovceU okviru operativne akcije „Path 2“ usmjerene na sprečavanje krijumčarenja preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Zvornik 30. 9. 2014. godine spriječili su krijumčarenje 24 grla sitne stoke (ovce i jagnjadi) iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području opštine Bratunac, a kada su primijetili naše službenike dva NN lica su se čamcem udaljila u pravcu R. Srbije, dok je treće NN lice pobjeglo u pravcu BiH.

O događaju je obavješten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio da se stoka privremeno oduzme i dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

 

Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje 30. 9. 2014. godine u 15, 45 sati lišili su slobode državljanku Slovačke, S. A. (1961.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njom MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Kontrolirana je kao saputnica u putničkom motornom vozilu Škoda, nacionalnih oznaka Slovačke, na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk. Istoga dana S. A. je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Exit mobile version