Site iconNEON Televizija

Zašto ne rade semafori u Simin Hanu?!

Na raskrsnici u Simin Hanu na razdvajanju puteva za Zvornik i Gornju Tuzlu, postavljena je semaforska signalizacija, no semafori ni do danas nisu proradili. Iz Službe za komunalne poslove saznali smo zašto je to tako?

Općina je ovu semaforsku signalizaciju prije tri godine dobila kao donaciju jednog udruženja iz Njemačke, no semafori nikada nisu pušteni u funkciju. Sporno je to što bi ova raskrsnica trebala u narednom periodu biti rekonstruisana, ističe Kemal Kurević šef Službe za komunalne poslove, a potom bi se doveli u red i ostali segmenti. Dodatni problem predstavlja i činjenica da je raskrsnica u nadležnosti Federalne direkcije cesta koja bi i trebala izvršiti rekonstrukciju.

Prema podacima Policijske stanice Istok, na ovoj raskrsnici u 2009. godini dogodile su se tri saobraćajne nesreće a u 2010. godini jedna. Pored pričinjenih šteta na vozilima, povrijeđenih nije bilo iako se da zaključiti da, zbog blizine škole, postoji rizik da se tako nešto dogodi.

„Mi ćemo još jednom sprovesti analize kako bi razmotrili mogućnost da se semafori barem privremeno puste u rad a kako bi se osigurala bezbijednost u saobraćaju“, kaže Kurević.

Podsjećamo, izvršena je rekonstrukcija svih raskrsnica na južnoj saobraćajnici, a postavljena je nova savremena oprema koja u potpunosti podržava uvedeni zeleni val. Cilj Službe za komunalne poslove Općine Tuzla je pokriti modernom saobraćajnom signalizacijom i sve ostale lokacije u Tuzli uključujući i sjevernu saobraćajnicu.

Rtv Slon

Exit mobile version