Ukoliko Vam je dosadio obični zapečeni krompir, ili kuhani, onda pogledajte ovaj recept koji smo danas pripremili za Vas.
Sve što Vam je potrebno jeste:
- 5 srednje velikih krompira
- 10-15 dag šunke
- 0,5 dcl vrhnja
- 0,5 dcl mljeka
- 3 žličice mekanog margarina
- 2-3 kom mladog luka
- 15-20 dag naribanog sira
- sol, biber, vegeta
Šunku narezati na manje komade i prepeći u tavici bez masnoće a potom ohladiti.
Krompir dobro oprati, staviti ga kuhati jedno 15-ak minuta. Procijediti vodu i staviti ga u pekaru na 200C jedno 20-ak minuta. Ohladiti, prepoloviti, izdubiti sredinu sa kašikom.
Dio krompira koji smo izvadili, dobro izgnječiti, dodati margarin, toplo mljeko i dobro izmješati. Dok je to izmješano dodati vrhnje, šunku, nasjeckani luk, polovicu sira i začine po želji. Tom smjesom puniti polovice krumpira.