Site iconNEON Televizija

Za hobi nikad nije kasno: Nakon zdravstvenih problema utjehu našla u pravljenju ruža

Za raditi na sebi, napredovati, posvetiti se nekom hobiju nikad nije kasno. Itekako je važno pronaći nešto u čemu uživamo i vjerovati sebi da možemo uspjeti u onome što naumimo. Azra Šahinović ima 54 godine. Operisala je kičmu i ima probleme sa srcem. Svoj bijeg od bola, terapiju za psihu našla je u ručnom radu. Prije četiri godine napravila je prvu ružu od krep papira. Na njeno iznenađenje odmah ju je i prodala. Tako da joj je to bio vjetar u leđa da nastavi dalje. Do danas je napravila više od 1000 ruža i danas radi sa eva pjenom.

“Ja sam domaćica i nena. Imam dvije kćerke i sina i petero unučadi. Uživam u svemu tome ali i u pravljenju ruža. To je zaista nešto što mi prija, što me odmara. Moram kazati da mi je i velika podrška suprug. Pomaže mi nabaviti materijal i vozi narudžbe.” kazala je Azra za portal NEON Televizije.

Azra dodaje da je uvijek voljela cvijeće. Ta ljubav joj je i dala snagu da pokuša nešto novo. Zahvaljujući YouTubu načila je mnogo toga.

Ruže prodaje preko svoji Facebook stranica. Zahvalna je svim kupcima koji su odlučili svoj dnevni boravak ili druge prostorije uljepšati njenim radovima. Zahvalna je na svakoj riječi podrške. Njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici

Exit mobile version