Site iconNEON Televizija

VIDEO / Skandalozno: Navijači Borca skandirali Ratku Mladiću, sudija “prekidao” utakmicu…


Iako je današnju utakmicu između Borca i Leotara trebalo obilježiti šampionsko slavlje igrača i navijača Borca povodom osvojene titule prvaka Bosne i Hercegovine, ovaj meč ostat će zapamćen po velikom skandalu.

Naime, navijači Borca “Lešinari” iskoristili su današnju utakmicu kako bi skandirali Ratku Mladiću, jednom od najvećih zločinaca koga Evropa pamti nakon Drugog svjetskog rata, piše “Sportin”.

Ratko Mladić uhapšen je prije dva dana u Srbiji, što je i bio povod navijačima Borca da ovom zločincu, koji je odgovoran za smrt desetina hiljada ljudi, i genocid u Srebrenici, daju podršku te istaknu transparent na kome je pisalo “Ratko Mladić srpski heroj”.

Inače, treba istaći i da je glavni sudija ove utakmice, Predrag Stankić u jednom trenutku prekinuo utakmicu zbog skandiranja navijača Borca.

Iskreno se nadamo da će N/FS BiH na ovo reagovati, te oštro kazniti FK Borac. Borcu u svakom slučaju čestitke na tituli prvaka do koje su došli zasluženo, ali je žalosna činjenica da će navijači koji skandiraju jednom od najvećih zločinaca 21. vijeka, imati priliku da podrže svoj tim u Evropi, u kojoj će Borac predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Exit mobile version