Site iconNEON Televizija

Uskoro otvaranje Mekteba za cjelodnevni boravak djece predškolskog uzrasta u džematu Dubrave Gornje

Mekteb za cjelodnevni boravak djece predškolskog uzrasta je projekat koji će uskoro zaživjeti u punom kapacitetu u džematu Dubrave Gornje, piše na zvaničnoj stranici pomenutog džemata.

” Nakon sto su naše džamije dobile historijske nazive koje su oblikovale historiju jedine nam domovine BiH odnosno “Patriotska” džamija, džamija “Nesib Malkić”, “Šehidska” džamija, džematski odbor je jednoglasno podržao i predložio da cjelokupnu priču zaokružimo sa nazivom našeg predsjednika, Alije Izetbegovića. Uz Allahovu pomoć ovo će biti centar koji će odgajati generacije koje će ovu zemlju nastaviti graditi a koji će na temeljima islama i naše tradicije da stasaju u najbolje među nama” između ostalog piše na stranici.

Mekteb za cjelodnevni boravak Alija Izetbegović raspisao je i javni poziv za upis djece za cjelodnevni boravak 2024/2025 godinu. Upis djece možete izvršiti svakim radnim danom , od 08:00 – 16:00h.

Informacije o uslovima upisa možete dobiti putem e-maila leylahalilcevic2@gmail.com , putem facebook stranice Mekteb za cjelodnevni boravak Alija Izetbegović ili na broj telefona 060/317 56 06.

Upisuju se djeca od šest mjeseci staarosti i zavisno od broja prijavljenih, ograničen broj mjesta), do šest godina starosti (do polasaka u školu).

Javni poziv ostaje otvoren do 01.03.2024. godine ili do popune slobodnih mjesta.

U slučaju popunjenosti kapaciteta do zatvaranja Javnog poziva, formira se Rezervacijska lista, sa koje se upisuju djeca u slučaju odustajanja ili prijevremenih ispisa.

Mekteb za cjelodnevni boravak Alija Izetbegović radit će po programu Islamske zajednice u BiH predškolskog odgoja i vjerske pouke. Djeca imaju ishranu tokom boravka koja će se spremati u mektebu i osigurani su uvjeti za spavanje u popodnevnim satima.Po potrebi ćemo osiguravati logopeda ili druge zdravstvene radnike. U slučaju kada se radi o djeci predškolskog uzrasta djecu ćemo voditi u područnu školu Dubrave Gornje ili Donje na predškolsku nastavu. Postoji i mogućnost produženog boravka. Mekteb se nalazi pored džamije “Nesib Malkić”- Orašje.

Exit mobile version