Site iconNEON Televizija

Tuzla: Policijski inspektor osumnjičen za pomaganje u proizvodnji i prodaji heroina


Nakon što je jučer lišila slobode službenika MUP-a Tuzlanskoga kantona S. K., Federalna uprava policije dostavila je tuzlanskome Kantonalnom tužilaštvu i kaznenu prijavu protiv njega. On se sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganje u neovlaštenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga u sticaju sa kaznenim djelom odavanje službene tajne stoji u saopštenju iz Tužilaštva Tuzlanskoga kantona.

Osumnjičeni je danas predat u nadležnost Tužilaštva, a tužilac je donio naredbu o provođenju istrage te Opštinskome sudu predložio da odredi pritvor protiv S.K.

Postoji sumnja da je S.K, radeći kao inspektor u Sektoru kriminalističke policije MUP-a, od juna 2010. do marta 2011. godine drugim osobama odavao službene tajne do kojih je dolazio obavljajući svoju službenu dužnost, čime je pomagao u prodaji opojne droge heroin na području Tuzle.

Naredba o provođenju istrage donesena je i za osobe sa inicijalima S. D. i E. D., kojma se na teret stavlja kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a koji se već od ranije nalaze u pritvoru.

Exit mobile version