Site iconNEON Televizija

Sutra u Kalesiji Dan sporta: Očekuje se prisustvo više od 1000 osnovaca

Povodom Dana općine Kalesija sutra će biti upriličeno niz aktivnosti. Obilježavanje počinje sa sportskim aktivnostima odnosno manifestacijom Dan sporta. Aktivnosti su planirane sa početkom u 10:00 sati. Nakon revijalnog dijela gdje će se prisutni zabaviti uz pjesmu i ples, te plamena prijateljstva osnovci će se okušati u dvije sportske discipline, atletika i između dvije vatre.

Učešće u pomenutim aktivnostima uzet će učenici od 1 do 5 razreda iz svih osnovnih škola sa područja naše općine, kako centralnih tako i područnih. Očekuje se dolazak oko 1 100 mališana, kažu iz “Sportske igre mladih”. Takmičenje u malom nogometu i ostalim disciplinama pomenutog projekta bit će održano neki drugi dan.

Zbog navedenog četvrtak će doći do privremene obustave saobraćaja:

  1. U vremenu od 04:00 do 16:00 privremeno se obustavlja saobraćaj u ulici Patriotske lige, na potezu od skretanja za ulicu Senada Požegića do kraja ulice odnosno do uključivanja na magistralni put, zatim ulicu Oslobodilaca Kalesije te ulicu Žrtava genocida u Srebrenici na potezu od UniCredit banke do odvajanja za pijacu,
  2. U vremenu od 17:00 do 22:00  privremeno će biti zatvoren saobraćaj u ulici Patriotske lige, na potezu od skretanja za ulicu Senada Požegića do UniCredit banke (do skretanja za ulicu Žrtava genocida u Srebrenici), radi održavanja koncerta na Trgu šehida.
Exit mobile version