Site iconNEON Televizija

Španski novinar boravio u Kalesiji i Zvorniku – Priča o Pjaniću, Ibiševiću, Salihoviću, Stevanoviću i Bičakčiću

Ovih dana na području Zvornika i Kalesije boravio je sportski novinar David Ruiz de la Tore (David Ruiz de la Torre) iz Madrida. Španski novinar za list „Marka“ želi napisati reportažu o bh. reprezentativcima sa područja sjeveroistočne Bosne: Pjaniću, Ibiševiću, Salihoviću, Stevanoviću i Bičakčiću.

U Kalesiji je David Ruiz obišao stadion kalesijske „ Bosne “, nekadašnjeg „ Jedinstva“, odakle je praktično i krenula nogometna priča o Miralemu Pjaniću. Naime, na ovom stadionu igrali su Miralemov amidža Halid Pjanić, Miralemov otac Fahrudin Pjanić, njegovi rođaci Ismet Pjanić, Nedžad Pjanić i Anel Pjanić… Španski novinar je obišao u Gornjim Raincima i kuću Miralema Pjanića, a razgovarao je i sa Miralemom Pjanićem, ali ne sa nogometašem Rome, već sa imamom u Gornjim Raincima Miralemom ef. Pjanićem, rođakom i komšijom našeg reprezentativca, o Pjanićevoj familiji, njegovom dolasku u rodni kraj… Efendija Pjanić se pohvalio španskom novinaru da su Pjanići nogometna familija i da je 15-ak Pjanića igralo ili još uvijek aktivno igra nogomet.

David Ruiz je vrlo pohvalno govorio o Miralemu Pjaniću i o svim našim  „ Zmajevima“.

Za Stevanovića, nogometaša španskog Elčea, kaže da je odličan igrač, ali da nažalost ima malu minutažu u klubu, te vjeruje da će u skorije vrijeme ipak Stevanović dobiti pravu šansu i pokazati svoje kvalitete. Bio je impresioniran kada je čuo da je, osim već spomenutih reprezentativaca BiH, područje sjeveroistočne Bosne  iznjedrilo i asove poput braću Vahidina i Husrefa Musemića, Samira Muratovića, Save Miloševića, Borisa Živkovića, Elvira Rahimića, Mirsada Bešlije… A, uz sve to, i Zlatan Ibrahimović korijene vuče sa ovih prostora.

U Zvorniku španskom novinari Davidu Ruizu, koji je sam trenirao nogomet u Atletiku iz Madrida, domaćin je bio Mirko Milošević, delegat na Premijer ligi BiH, a u Kalesiji domaćin mu je bio potpisnik ovih redova.

 (Kalesija.com)

Exit mobile version