Site iconNEON Televizija

S kasicom u ruci i željom da pomogne drugima, tužni starac primjer dobročinstva

Svoju muku zanemariš u nadi da ćeš drugome pomoći. Ničiji život nije savršen, uvijek ima nešto što čovjeka boli, ali kad životna iskušenja te prate iznova i iznova, valjda čovjek bude još hrabriji i jači. Hrabrost i snagu pronađeš u onome što te čini takvim.
Said Halilović je primjer dobročinstva, nade i hrabrosti. Neizmjernu snagu mu daje što je mnogo toga prošao u životu i zbog toga želi drugima da olakša, on želi da pomogne, piše NEON Televizija.


U protekla dva dana, ako uzmemo u obzir njegovo zdravstveno stanje i pozne godine, on je šetao ulicama grada Živinica, sakupljao novac za oboljelu Hasku.

Proteklih dana bilo je hladno vrijeme. Nije ga ni to spriječilo u njegovom iskrenom nijjetu. U nadi i želji da pomogne mladoj mami, koja ima dvoje djece i kojoj treba zdrava da se vrati sa liječenja.

“Vjerujte da sam ustao dok pišem post, jer znam Saidovu situaciju, njegovu tešku životnu priču i znam kako pristupa svakoj humanoj akciji pa i ovoj… Za dva dana iznos u Saidovoj kasice je 2238,99 KM”, napisao je Živinički hunjer na zvaničnoj stranici, te istakao se stopira akcija za prikupljanje pomoći Haski Vejzović.

Toliko. Dobro ljudi, dobri Said. U muci se poznaju junaci.

Exit mobile version