Site iconNEON Televizija

Rahman Šabanović: Kalesija treba da bude glavno sjedište kulture u BiH

rahman_sabanovicLikovni umjetnik Rahman Šabanović iz Živinica kojeg smo danas zatekli u društvu direktora BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija Mufida Klinčevića već danima se sprema za četvrtu kalesijsku likovnu koloniju koja se održava u Džafićima. Kako je kazao to mu je nešto što se ne može opisati riječima jer je sve na vrhunskom nivou od organizacije do umjetnika, ali i same lokacije održavanja.

“Kalesija ima umjetnike, slikare, pjevače, pisce. Po meni treba se raditi da ovaj grad postane sjedište kulture ne samo za naš kanton nego i šire”, ističe Šabanović.

On je danas direktoru Klinčeviću uručio i umjetninu sa kaligrafijom odnosno najavom likovne kolonije.

“Ovo je divan poklon vjerujte. To je dokaz da mi radimo pravu stvar i svakako mi ćemo nastaviti da radimo na tome, da povezujemo ljude i da ujedno budemo prijatelji”, rekao je za Kalesija online Mufid Klinčević.

On ističe da će u narednom periodu oživljeti i unutrašnjost BKC-a nekim etnološko-etnografskim sadržajima, ali i određenim umjetninama.

Inače Šabanović je od ranije poznat po estetskom uređenju pojedinih ugostiteljskih objekata u Kalesiji, kao i odabiru boja za uređenje stambenih objekata.

 

 

Exit mobile version