Site iconNEON Televizija

POZIVNICE: U Divanhani MIZ Kalesija predavanje za žene na temu “Prevencija karcinoma grlića materice”/ U džematu G. Rainci predavanje hfz. Kenana Musića


Od februara ove godine, Medžlis Kalesija je krenuo sa organizovanjem javnih tribina za građane općine Kalesija.
Iako su prve tribine organizovane u BKC-u i Gradskoj biblioteci Kalesija, Medžlis je 22. maja dobio multifunkcionalnu prostoriju (Divanhana), koja će od sada biti mjesto održavanja tribina, predavanja, i sličnih druženja.

Predsjednik MIZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović – Vahidin, je već nekoliko puta naglasio da će svakoga mjeseca ova institucija organizirati barem jedno ovakvo druženje.


Za mjesec juni, predavanje je nešto drugačije u odnosu na prethodna.
Naime, ovoga puta se radi o predavanju isključivo za žene
.
Gost predavač je doc.dr.med.sci. Mahira Jahić specijalista ginekologije i akušerstva, citolog.
Radi se o predavanju koje nosi naslov; PREVENCIJA KARCINOMA GRLIĆA MATERICE.

Radi se o jednom od najizraženijih problema u savremenom društvu, a zbog čestog konzervatizma u našim sredinama, o ovoj temi se govori veoma malo.
MIZ Kalesija u suradnji sa “Udruženjem građanki muslimanki Sumejja Kalesija” se odlučio na ovakav jedan potez.
Specijalista ginekologije dr. Mahira Jahić će biti na raspolaganju svim prisutnim ženama i za druga pitanja iz ove oblasti.

 

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane osobe da prisustvuju ovom veoma važnom predavanju, u subotu 25. juna 2011. godine sa početkom u 11h.
Prenesite POZIVNICU vašim majkama, sestrama, rodicama…

*********************************************************************************

Ovom prilikom pozivamo sve građane općine Kalesija na veoma zanimljivo predavanje u organizaciji džemata G. Rainci.


26.06.2011. god. (nedjelja) džemat Raince Gornje će zijaretiti mr. hfz. Kenan Musić, viši asistent na katedri Hadisa na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Tom prilikom će mr. Musić održati predavanje u džamiji Rainici Gornji, između akšama i jacije, u nedjelju (26.06.2011. god.)

“Pozivamo sve zainteresovane da budu naši dragi musafiri i prisustvuju predavanju jednogg od najzanimljivih vaiza u BiH” – poručuju izdžemata Rainci Gornji.


.

A.K.

Exit mobile version