Site iconNEON Televizija

Pomoć za Kalesiju stiže iz Njemačke, Švicarske, Slovenije i Austrije

Dijaspora je opet podijela najveći teret kada je u pitanju prikupljanje pomoći za ugrožene stanovnike na području naše općine. Tako je danas u našu općinu došla humanitarna pomoć iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Švicarske.

Muharem Džaferović i Demir koji su inače iz Capardi doprimili su pomoć iz Slovenije, a riječ je o prehrambenim namirnicama, odjeći, obući te higijenskim potrijepštinama.

“Hvala donatorima koji nisu zaboravili Kalesiju. Naši volonteri će robu klasirati te će ona završiti u pravim rukama, odnosno kod ugroženih porodica”, kazao je za Kalesija online sekretar CK Safet Šahmanović.

U Austriji za ugroženo stanovništvo u Kalesiji prikupio je Džemat “Sabur” iz Rieda, a pomoć je doprimio Izet Osmančević koji je danas došao sa kamionom stvari u kojem su deke, madraci, pelene za djecu, hapica i drugi potrebni artikli. On ističe da je ovo prvi krug pomoći te da će toga biti još.

Faik Jusić koji je rodom iz Mahale i koji trenutno živi u Švicarskoj za ugroženo stanovništvo je uspio prikupiti određenu pomoć koja je danas uručena volonterima CK Kalesija koji će robu dalje slati po prioritetnim područjima.

“Organizovali smo se sami i skupljali smo sve. Od lijekova, hrane, pića ali i novca”, govori Faik.

Pomoć u Kalesiju je uputila i ekipa emisije “Udri muški” koju uređuje i vodi Almir Čehajić zvani Batko, a riječ je o prehrambenim proizvodima kao i odjeći i obući.

 

Exit mobile version