Site iconNEON Televizija

OK BOSNA: Utakmica protiv Domaljevca mogla bi biti i posljednja!?

Odbojkaši kalesijske Bosne su u utakmici Odbojkaškog kupa Federacije BiH, rezultatom 3:1 (25:23, 25:23, 26:28, 25:23) pobijedili ekipu Napretka iz Odžaka i na taj način obezbijedili plasman u finale Kupa F BiH i plasman u završnicu Kupa BiH.

Pobjeda u Kupu odlična je uvretira za utakmicu 5. kola Premijer lige koju Kalesijci igraju protiv Domaljevca na svom parketu. U prethodna četiri kola, Bosna je zabilježila polovičan uspjeh: zabilježene su dvije pobjede, protiv Napretka (3:2) u Odžaku, i protiv Radnika u Kalesiji 3:0,  i dva poraza, u Gacku i Modriči, oba sa po 0:3.

Kalesijska publika očekuje da Mirza Tubić, Selmir Bešlić, Mirnes Idrizović, Aldin Džafić,  Sabahudin Burek, Damir Mehmedović, Semir Turić i ostali igrači trenera Adnana Karića zabilježe novu pobjedu kojom bi se učvrstili u sredini tabele.

Dok je kalesijska publika nakon utakmice slavila pobjedu svojih ljubimaca, trener Adnan Karić nam je rekao alarmantnu vijest za ljubitelje odbojke u Kalesiji.

– O taktici i pripremi za utakmicu i ne razmišljam, jer se lahko može desiti da nam utakmica protiv Domaljevca možda bude i posljednja. Jednostavno, nema se sredstava, ni od koga nemamo pomoći. Novac za prošlu utakmicu iz svoga džepa je obezbijedio predsjednik kluba Bajro Suljkanović, a za ovu sam ja novac obezbijedio. Mislim da je ova ekipa, koja je u martu, u Brčkom, igrala finale državog Kupa u odbojci, zalužila da joj se pomogne, kazao nam je Adan Karić, nakon pobjede nad Napretkom.

Šta će se desiti poslije subotnje utakmice, ostaje da se vidi.  Sportski savez općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i čelnici Općine, nipošto ne bi smjeli dozvoliti da u godini kada OK Bosna slavi 20. godišnjicu postojanja i u godini u kojoj je postigla sjajne rezultate, dođe u situaciju da se ne može takmičiti.

 

Kalesija.com

Exit mobile version