Site iconNEON Televizija

Nerminin recept za klepe

U rubrici Recepti ove nedjelje donosimo Nerminin recept za klepe/kulaci.

Priprema je vrlo jednostavna. Smjesa je identična kao i za burek a razlika je samo u jajetu koje ćemo staviti u jufku.

Jufka ne smije biti pretanko razvijena, lijepi se za prste a meso će prilikom kuhanja da izađe iz tijesta.

Klepe kuhamo dok ne isplivaju na povrinu i još jednu minutu dodatno. Zapečete u rerni oko 10-15 minuta. Crvena paprika će dati taj završni tač na cijelu priču.

Sastojci:

Tijesto:

-1/2 kg brašna tip 500

1 jaje

so

250 ml vode

Fil:

1/2 kg mesa

1 glavica luka

so i biber po ukusu

Zaljev:

200 ml vrhnja

1 kašika kajmaka ili 2 kašike pavlake

so

50 gr maslaca

malo crvene paprike

Exit mobile version