Site iconNEON Televizija

Nakon hapšenja Dalibora Bodirogića: Mještani odahnuli, ubica se skrivao u manastiru

ManastirVijest, koja je saopštena iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina, da je policija u Osmacima uhapsila dvostrukog ubicu iz ovog mjesta Dalibora Bodiropgića (31), obradovala je mještane Osmaka i okolnih sela.

Za Bodirogićem je 2002. godine u Republici Srpskoj raspisana centralna potjernica zbog osnovane sumnje da je ubio Ljubu Dučića iz Rakinog brda u opštini Osmaci.

U toku kriminalističke obrade uhapšeni je priznao još jedno ubistvo u aprilu 2002. godine u Njemačkoj, kao i pokušaj ubistva u Banji Koviljači u Srbiji. Policija je uvidom u registar potraga utvrdila da je za uhapšenim raspisana međunarodna interpolova potjernica Njemačke i centralna potraga Interpola Beograd.

Ubica je, uz dopunu izvještaja o teškom ubistvu, biti predat Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

Od mještana je malo ko htio javno govoriti o Daliboru Bodirogiću. Ipak,uz uvjet anonimnosti, jedan mještanin nam je kazao da Dalibora Bodirogića poznaju kao problematičnu osbu.

– Osim  što je ubio Ljubu Dučića, ima još krvavih događaja u kojima je učestvovao. Neke godine je napao svoga djeda i djedovu drugu ženu. Nožem je nasrnuo na njega. Kad čovjek može nožem nasrnuti na svoga djeda, onda nije ni čudo što je spreman drugoga ubiti, kazivao nam je jedan od mještana..

Rekao nam je i da se Dalibor Bodirogić dovodi u vezi sa nerazjašnjemim ubistvima koja su se desila u ovome kraju.

– Bila su 2 ili 3 ubistva za koje još ubica nije pronađen. Nema se dokaza, ali mnogi vjeruju da je i to počinio Bodirogić, kazuje nam isti mještanin.

Zadnjih godina Dalibor Bodirogić nije živio u Osmacima. Kako kažu, ponekad bi se nakratko pojavio. Prema nekim informacija, Bodirogić se jedno vrijeme skrivao i u nekom od manastira na području Republike Srpske.

 

(Kalesija.com)

Exit mobile version