Jagode su odličan izvor vitamina C i antioksidanata koji snaže imunitet tijela. Obiluju i prehrambenim vlaknima koji potiču pravilan rad crijeva. Dobar su izvor i vitamina A, B1 i B2, željeza, natrija, kalcija, kalija i fosfora.
Iskoristite sezonu jagoda i pripremite slatka, ali i slana jela s ovim bobičastim voćem. Upotrijebiti ih možete i za oplemenjivanje vode njihovim slatkim okusom.
Predlažemo vam najlakši recept za najfiniju vodu s jagodama, limunom i svježim listićima koji sjajno gase žeđ u topao proljetni dan.
Iako vam za pripremu ove vode treba tek oko pet minuta, ostavite da se svi sastojci sljubljuju barem dva do četiri sata u hladnjaku kako biste uživali u maksimalnom okusu.
Sastojci:
- 2 l obične čiste vode
- 8 jagoda
- 6 listića svježeg bosiljka
- 1 limun
- led za posluživanje
Priprema:
Operite jagode, očistite ih i narežite na kriške. Isto učinite s limunom i bosiljkom. Nasjeckano voće i začinsko bilje prelijte s čistom vodom, pa posudu stavite u hladnjak na barem dva sata. Što duže ostavite voće u vodi, to će ona biti bolja. Prelijte vodu u čaše i poslužite s ledom. Živjeli!