Site iconNEON Televizija

MSŠ Kalesija u petak slavi rođendan: 47 godina uspješnog rada i djelovanja

Jedina ustanova za srednjoškolsko obrazovanje na području općine Kalesija koja nesumnjivo ima i širi značaj, jeste Srednjoškolski centar Kalesija, odnosno kako se sada zove Javna ustanova Mješovita srednja škola Kalesija. Škola je formirana 20.4.1977. godine, odlukom o osnivanju Srednjoškolskog centra u Kalesiji Skupštine opštine Kalesija na sjednici Vijeća udruženog rada i Društveno-političkog vijeća.

Ovaj važan datum biće obilježen u JU MSŠ Kalesija.

JU MSŠ Kalesija svoj rođendan proslavit će u petak, 19. aprila, u 10:00 sati.
Svečanost povodom obilježavanja Dana škole održat će se u sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Ističeno da je mješovita srednja škola na osnovu postavljenih kriterija za školsku 2021/2022. godinu, osvojila odlično treće mjesto u konkurenciji od 25 mješovitih srednjih škola u Tuzlanskom kantonu.

Ovakav rezultat je pokazatelj kvalitetnog rada i zalaganja profesora i učenika u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, u nastavnim ali i vannastavnim aktivnostima. Također, posljednjih godina u kalesijskoj srednjoj školi su u značajnoj mjeri poboljšani uslovi rada, zahvaljujući kvalitetnim projektima koji su prepoznati od domaćih vlasti, ali i međunarodnih organizacija.

Postignuti rezultati MSŠ Kalesija su pokazatelj da se napornim radom i angažmanom uposlenika može promijeniti sveukupna slika o kvaliteti obrazovnog procesa u MSŠ Kalesija.

U odnosu na neki raniji period, kada je određeni broj svršenih osnovaca radije birao neku od škola u Tuzli, danas s razlogom mogu odabrati neko od zvanja i zanimanja u MSŠ Kalesija koja se svrstala u red najboljih škola u Tuzlanskom kantonu.

Exit mobile version