Site iconNEON Televizija

Komšijski derbi u Miljanovcima, Krušik ispraćen sa 3:0

FK KrušikFudbaleri Bjeljevca iz Miljanovaca na svom terenu danas su savladali ekipu Krušika rezultatom 3:0. Otvaranje utakmice pripalo je domaćim fudbalerima, a već u trinaestoj minuti za 1:0 pogađa raspoloženi Elmir Imšić. Nedugo nakon toga isti fudbaler nakon odličnog prijema, loptu šalje iza leđa golmana gostiju Tomića, ali lopta pogađa stativu.

Kako je utakmica odmicala na terenu je postojao samo Bjeljevac, pa u jednom trenutku prisutni su prokomentarisali da je riječ o “viktoriji” jer se sva utakmic aodvijala pred golom gostiju. Najbolju priliku za domaćina opet je propustio Imšić kada sam izlazi pred golmana te ga pokušava lobovati, a lopta završava preko prečke. Priliku za povećanje rezultata imao je i Selmir Alić ali je lopta koju je uputio “okresala” prečku. Iako su tokom cijelog prvog poluvremena prijetili, domaći su na odmor otišli pri rezultatu od 1:0.

Prvih pet minuta drugog poluvremena pripalo je gostima, azatim su domaći opet preuzeli igru te nametnuli tempo iz prvog poluvremena. Nakon starta nad gostujućim igračem prvi problemi za Bjeljevac su povreda Admira Imšića koji je u nekoliko navrata u prvom poluvremenu svojim loptama upošljavao napadače. Umjesto njega u igru je ušao Mirsad Sinanović.

U 58. minutu nakon prolaska po desnoj strani Elmira Imšića i ubačaja prema Selmiru Aliću lopta završava preko gola. Bila je to možemo slobodno reći najbolja prilika za domaće u drugom poluvremenu. U 65.minutu gosti su zbog prigovora ostali bez trenera, a isključen je Hasan Rožnjaković. Nedugo nakon toga, tačnije u 72.minutu na 2:0 povisio je Elmir Imšić koji je lobovao golmana. Nakon ovog gola sipale su kritike na račun pomoćnog sudije Edina Osmanovića, jer su gosti smatrali da je bilo riječi o nedozvoljenoj poziciji. Međutim ovaj mladi sudac je prema mišljenju mnogih utakmicu odsudio bez ijedne greške, tako da je na kraju dobio čestitke i od samog delegata susreta. Tri minuta kasnije iz slobopdnog udarca sa tridesetak metara konačan rezultat 3:0 postavlja Mirnes Imšić.

Do kraja utakmice gosti su pokušavali postići makar pogodak utjehe, međutim to im nije pošlo za nogom, svi udarci prema golu završavali su u rukama golmana domaćih Semina Smajića.

FK Bjeljevac: Semin Smajić, Adnan Pezić, Remzudin Jahić, Nermin Fazlić, Admir Pezić, Almen Imšić (Damir Musić), Almedin Imšić, Mirnes Imšić, Admir Imšić (Mirsad Sinanović), Elmir Imšić, Selmir Alić. Trener: Kadro Aljukić.

FK Krušik Vukovije: Danijel Tomić, Hakija Hodžić, Edin Avdić, Suvad Mustafić, Elvis Rožnjaković, Armin Mešanović (Irmad Kulanić), Avdan Aščić (Damir Mesnević), Esmir Alić, Semir Rožnjaković, Nusmir Habibović, Meriš Aščić. Trener: Hasan Rožnjaković.

Sudije: Elmir Ribić, Zlatan Mulaosmanović, Edin Osmanović. Delegat: Mirsad Mešić.

 

(Kalesija.com)

Exit mobile version