Site iconNEON Televizija

Iduće sedmice uživajte u suncu, bit će i do +34/ Za naredni vikend kišovito vrijeme


Prema prognozama Hidrometeorloškog zavoda FBiH našu zemlju tokom naredne sedmice očekuje sunčano vrijeme i bez padavina, a temperatura će biti i do 34 stepena na jugu, piše sarajevo-x.

“Početak naredne sedmice u jutarnjim satima donosi blago naoblačenje i maglu, ali već iza podne ćemo uživati u suncu. To znači i da ćemo imati temperature od 21 do 26 stepeni u ponedjeljak, od utorka već nešto toplije u Bosni od 27 pa do 32 u Hercegovini, očekuje se da će srijeda biti toplija za jedan do dva stepena u odnosu na utorak. Četvrtak i petak će biti jako topli, pa se na jugu zemlje očekuju i do 34 stepena, s tim da u petak možemo očekivati kišu”, rekao je Šantić za sarajevo-x.

Ako ste ipak razmišljali o odmoru u prirodi ili o nekim drugim aktivnostima na otvorenom u dane narednog vikenda budite oprezni sa planovima, jer bi ih kiša mogla pokvariti. Naime, u subotu i nedjelju se očekuju nešto niže temperature, ali i oblaci i padavine. U nedjelju bi u Bosni temperature mogle pasti i do 18 stepeni, dok će na jugu ipak biti dosta toplije.

Na početku sljedeće sedmice (27. juni) još malo će nam raspoloženje kvariti oblaci, poneka kap kiše i niže temperature, ali već od utorka će uslijediti pogodnije vremenske prilike.

Exit mobile version