Site iconNEON Televizija

FOTO: Obilježen Dan općine Kalesija, priznanja i za NEON Solucije

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe otpočelo je današnje obilježavanje Dana općine Kalesija, prvog oslobođenog grada u BiH. Delegacije općine, predstavnici Vlade TK, predstavnici policije , političkih stranaka, borci, RVI ali i članice Udruženja žena oboljelih od karcinoma „Nijemi krik“ položili su cvijeće na spomen obilježje na kojem su uklesana imena boraca koji svoje živote dadoše za slobodu.

Nakon toga u ustanovi koja nosi naziv po prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Alija zetbegović upriličena je Svečana akadenmija na kojoj su dodijeljena i priznanja i zahvalnice zaslužnim kolektivima koji su ovu općinu predstavili u najboljem svjetlu.

Među nagrađenima je i firma NEON Solucije kojoj je pripala “Plaketa sa zlatnim grbom Općine”, dok je “Medalja za zlatnim grbom” pripala Faruku Džambiću iz Tojšića uposleniku Ministarstva unutrašnjih poslova.

U kategoriji nagrađenih zajedno sa firmom NEON Solucije nagrađeni su i Zux-4 Kalesija kao i Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija. Pored nabrojanih zahvalnice su uručene i predstavnicima udruženja koje pomažu Kalesiju, ali i članicama Udruženja „Nijemi krik“.

U svom prigodnom referatu načelnik Općine se pohvalio radovima koji se provode na području naše općine, ali i svime što je urađeno u proteklom periodu. On se dotakao i zapošljavanja u našoj općini te se zahvalio firmama koje proširuju kapacitete i upošljavaju nove radnike poput firmi Prima Sofa kao i Unis Tok.

Dan Općine građanima je čestitao i prvi čovjek Vlade TK premijer Bahrija Umihanić koji je kazao da će trebati vremena da se izgradi nešto što je porušeno, ali da je Kalesija na pravom putu da to i uradi. On se dotakao i klizišta i poplava koje su zadesile Kalesiju te je rekao da će Vlada u svojim mogućnostima pomoći sanaciju istih.

Za govornicom se obratio i general Mirsad Gutić koji je i bio vođa otpora 1992. godine koji je kazao da smo se odbranili, ali da još nemamo jedinstvenu državu i da na tome se treba raditi. On je za Kalesija online kazao da je tada bilo teško, ali da bi i danas uzeo pušku u ruke i branio ovaj narod i ovu državu i naravno svoju Kalesiju.

Exit mobile version