Edina Trumić majka je dvoje odrasle djece. Voli da kuha i uživa u kuhanju. Posebno, kaže, voli praviti slatka jela.
“Od tradicionalnih pa do ovih kako kažu modernih jela. Jako volim da kuham za svoju djecu i muža, za roditelje.” dodaje naša sagovornica. Fotografije Edininih kolača, posebno deserti u čašama, oduševili su sve koji su iste pogledali. Mi smo ovog puta Edinu pitali za recept cimet rolnica.
Sastojci:
120ml mlake vode
2 kašike šećera
50g kvasca staviti da naraste
750g- 800g brašna
2jaja
1 kašikica soli
100g šećera
50g putera
400ml toplog mlijeka
Postupak:
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka i dodati smjesu sa kvascem. Izraditi tijesto i ostaviti da se udupla. Na pobrašnjenoj površini tijesto podijeliti na dva dijela. Razvuci tijesto oklagijom, premazati maslacem i posuti tijesto smeđi šecer i cimet pomiješan i urolati. Isjeci na željene komade . Tako uraditi i sa drugim dijelom tijesta. Redati u pleh da se rolnice nedodiruju. Ostaviti da narastu. Peći na 200 stepeni dok ne porumene. Pečene rolne malo prohladiti i preliti sa prelivom. Preliv malo slatkog vrhnja i bijele čokolade. 200ml slatkog vrhnja i 100g bijele čokolade.